Zagros (2017)

Een paranoïde Koerdische herder moet kiezen tussen zijn familie en zijn gezin. Mooie wereldcinema.
play

6,9 details

  • 102 Min
  • Drama
  • België
102 Min België

HAvin is de jonge vrouw van de Koerdische schaapsherder Zagros. Ze wordt ervan beschuldigd dat ze is vreemdgegaan. Daarop vlucht ze naar Brussel, waar haar onschuld geaccepteerd wordt en ze een nieuw leven kan beginnen.

Regie
Sahim Omar Kalifa
Cast
Maaike Neuville, Brader Musiki, Steve Van Nuffel, Karl Ferlin, Feyyaz Duman, Halima Ilter, Suat Usta, Yusuf Çetin, Elvan Kocer, Munip Seven, Aziz Çapkurt, Serkaut Mustafa, Daria Hachem Mohamet Gulli, Leyla Batgi, Ezdam Parilti.
Release
16.10.2017
Release NL
28.06.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Sahim Omar Kalifa | Cast: Feyyaz Duman (Zagros), Halima Ilter (Havin), Daria Hachem Mohamed Gulli (Rayhan), Brader Musiki (Abdollah), Suat Üsta (Dara), Elvan Köçer (Eliz), e.a.| Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2017

Zagros is een trotse man, liefhebbende vader en uitermate paranoïde. De Koerdische schapenherder hecht sterk aan de mening van zijn familie en dan met name van die van zijn vader en oom. Het wordt de man dan ook niet makkelijk gemaakt. Boze tongen beweren dat Zagros' vrouw Havin het met andere mannen aanlegt. Zo zou ze vreemdgaan met een man uit het dorp die ze al sinds haar schooltijd kent. Ook Zagros gaat meer twijfelen aan de trouw van Havin, als hij haar ziet praten met deze man en haar in diens auto ziet stappen.

Het echtpaar houdt er bovendien tegengestelde meningen op na over hun toekomst. Havin ziet hun dochter liever opgroeien in een grote stad zoals Istanbul. Daar is het onderwijs beter. De vrouw is het landelijke en uitzichtloze Koerdistan zelf ook wel zat. Na een zoveelste ruzie besluit Havin met dochter Rayhan naar Brussel te vertrekken. Daar woont een verre neef die Zagros niet eens kent. De herder besluit alles achter zich te laten en zijn vrouw achterna te reizen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Zagros

acties