Jeune femme (2017)

7,1 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Frankrijk
97 Min Frankrijk

Blut, en met niets dan haar kat en overal dichte deuren, keert Paula terug naar Parijs. Daar ontmoet ze nieuwe mensen en is ze vastbesloten opnieuw te beginnen.

Alt titel
Montparnasse Bienvenue
Regie
Léonor Serraille
Cast
Nathalie Richard, Jean-Christophe Folly, Laetitia Dosch, Marie Rémond, Ahmed Zirek, Philippe Vincent, Souleymane Seye Ndiaye, Grégoire Monsaingeon, Agathe Desche, Philippe Ferreira Gonçalo, Bélinda Saligot, Jean-René Lemoine, Arnaud de Cazes, Philippe Lasry, Lou Valentini.
Release
23.05.2017
Release NL
07.06.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Léonor Serraille | Cast: Laetitia Dosch (Paula), Souleymane Seye Ndiaye (Ousmane), Grégoire Monsaingeon (Joachim), Léonie Simaga (Yuki), Nathalie Richard (Paula's moeder), Erika Sainte (Lila's moeder), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2017

Inventiviteit kan Paula niet ontzegd worden. Wanneer haar vriend, een gevierd fotograaf, haar na tien jaar de deur wijst en ze zich radeloos en krijsend tegen diezelfde deur werpt, loopt ze een flink bloedende jaap in het gezicht op. Nu heeft ze én geen slaapplaats voor die nacht én een niet te missen wond op haar voorhoofd. Met behulp van een geleend wc-rolletje van de nachtwinkel improviseert ze een suikerspinkapsel dat de snee handig aan het zicht onttrekt. In één klap is ze voorzien van een outfit voor het huisfeestje van een kennis - ze is immers verkleed als Amy Winehouse -, hoeft ze geen vragen over haar wond te verwachten, kan ze net doen alsof het goed met haar gaat en het belangrijkste: dat feestje betekent weer een grote kans op een andere slaapplek. Een sterk staaltje aanpassingsvermogen. En dat moet ze ook wel hebben, want Paula, de jonge vrouw uit Jeune Femme, wordt nu gedwongen te ontdekken wie ze is en wat ze wil. En ze moet snel op zoek naar een woon- of zelfs maar logeerplek, en nog meer naar een baan, wil ze die kunnen betalen.

Léonor Serraille (1986), van huis uit literatuurwetenschapper, schreef het scenario voor Jeune Femme tijdens haar vervolgstudie aan de Franse filmacademie. Met de film, die ze draaide met een nagenoeg geheel uit vrouwen bestaande crew, maakt ze ook haar debuut als regisseur. Het leverde haar vorig jaar de Caméra d'Or op, de prijs voor de beste debuutfilm, tijdens het Filmfestival van Cannes.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.