nu in de bioscoop

Western (2017)

Ontmoeting tussen Oost- en West-Europa is naturel van opzet, maar ook wat kabbelend.
play

7,7 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Bulgarije
  • Oostenrijk
121 Min Duitsland

Een groep jonge Duitse bouwers begint een moeilijke klus in een afgelegen Bulgaars stadje. Daar zijn ze blij, want het voelt als een avontuur. Maar al snel krijgen ze te maken met hun eigen vooroordelen en de taalbarrière.

Regie
Valeska Grisebach
Cast
Syuleyman Alilov Letifov, Reinhardt Wetrek, Veneta Fragnova, Meinhard Neumann, Gulzet Zyulfov, Sascha Diener, Viara Borisova, Kevin Bashev, Waldemar Zang, Detlef Schaich, Jens Klein, Enrico Mantei, Momchil Sinanov, Robert Gawellek, Aliosman Deliev.
Budget
$ 1.800.000
Release
16.02.2017
Release NL
21.06.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Valeska Grisebach| Cast: Meinhard Neumann (Meinhard), Reinhardt Wetrek (Vincent), Syuleyman Allilov Letifov (Adrian), Veneta Fragnova (Veneta), e.a.| Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2017

Arbeidsmigratie is nog steeds een actueel thema waar Europa veel mee geconfronteerd wordt. Meestal draait het dan om verhalen over mogelijke verdringing van arbeid en een verschil in loon en arbeidsvoorwaarden. In het Duitse drama Western verloopt het te werk stellen van arbeiders net wat anders dan je zou verwachten. Dit keer gaat west in oost aan de slag.

Een groep Duitse arbeiders krijgt de taak om in de buurt van een dorp in Bulgarije, vlakbij de grens met Griekenland, een waterkrachtcentrale uit de grond te stampen. De Bulgaren zijn maar een achterlijk volk, zo luidt de simplistische mening van de Duitse werkmannen. De plaatselijke bevolking kun je makkelijk om de tuin leiden. Maar de arbeiders moeten ook inzien dat het Bulgaarse gevoel van gemeenschap en saamhorigheid veel sterker is dan de kibbelende arbeidskrachten.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Western" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Western

acties