Ace in the Hole

Ace in the Hole (1951)

Rough, tough Chuck Tatum, who battered his way to the top ... trampling everything in his path - men, women and morals !

Reviews (1)

MovieMazzter

Avatar

Film uit 1951 met Kirk Douglas in de hoofdrol. Kirk Douglas is vorig jaar (5 februari 2020) op 103 jarige leeftijd overleden en is natuurlijk een zeer bekende naam. Toch bij het checken van zijn films op Filmtotaal kwam ik er achter dat niet 1 van de genoemde films (lang niet alles staat op Filmtotaal trouwens) ik een beoordeling heb gegeven. Dat kan twee dingen betekenen: ofwel heb ik de film lang geleden gezien (ik ben ruim 11 jaar actief hier) of ik heb geen films van hem gezien. De kans aangepakt om Ace in the Hole te bekijken. Een film die vrijwel alleen door Kirk Douglas wordt gedragen. De film kijkt erg makkelijk weg en wat deels door het krachtige en energieke acteerwerk van Douglas komt, maar ook zeker door het verhaal (man zit vast in een ondergrondse gang en moet gered worden).
De film werd destijds kritisch ontvangen en leverde geen winst op. Toch vind ik de film best de moeite waard. Het verhaal mag dan op onderdelen wat onrealistisch zijn (andere journalisten die compleet buitenspel gezet worden, zouden ze nooit accepteren), toch bevat de film zaken om over na te denken als het gaat om objectieve verslaggeving versus "nieuws maken". Kirk Douglas blijft op de radar staan want deze film maakt wel nieuwsgierig naar ander werk. Hij was toch een belangrijk acteur in zijn tijd en meer dan de vader van Michael. 7/10