Dany Boon keert terug naar het Franse noorden, maar de liefde voor zijn thuisregio lijkt ietwat te zijn bekoeld.
play

5,1 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
107 Min Frankrijk

Valentin D is een populaire architect die claimt dat hij weeskind is. Dat klopt echter niet, want zijn familie komt uit het noorden van Frankrijk en verkopen metaalonderdelen. Een feit waar hij zich gewoon voor schaamt..

Regie
Dany Boon
Cast
Dany Boon, François Berléand, Pierre Richard, Valérie Bonneton, Line Renaud, Guy Lecluyse, Judi Beecher, Karina Beuthe, Claire Chazal, Laurence Arné, Yan Tual, Arthur, Stéphane Pezerat, Antonia de Rendinger, Juliane Lepoureau.
Release
13.01.2018
Release NL
26.07.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Dany Boon | Cast: Dany Boon (Valentin D.), Laurence Arné (Constance Brandt), Valérie Bonneton (Louloute), Guy Lecluyse (Gustave), Line Renaud (moeder van Valentin), e.a.| Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2018

Vraag honderd Nederlanders welke Franse film in eigen land het succesvolst was en waarschijnlijk zal hooguit een handvol het juiste antwoord geven. Nee, het was niet Les Visiteurs, Intouchables of een van de Asterix & Obelix-films (al kwamen die allemaal goed in de buurt), maar de komedie Bienvenue Chez les Ch'tis. Deze film deed het hier lang niet slecht, maar de nog geen honderdduizend Nederlandse bezoekers staan in schril contrast met de twintig miljoen Fransen (bijna een derde van de bevolking) die er in 2008 voor naar de bioscoop gingen. Gezien dit enorme succes is niet bepaald vreemd dat schrijver-regisseur-acteur Dany Boon tien jaar later op herhaling gaat in zijn noordelijke thuisregio.

Gelukkig doet hij dat niet in de gebruikelijke zin: La Ch'tite Famille is geen vervolg, maar simpelweg een nieuwe film die uit hetzelfde vaatje tapt. De associatie die de titel oproept, moeten we maar beschouwen als een slimme marketingtruc; vergelijkbaar met hoe Alles is Familie als een soort opvolger van Alles is Liefde in de markt werd gezet. Maar dat er verhaaltechnisch geen connectie is, betekent niet dat deze film is gevrijwaard van vergelijkingen met zijn 'voorganger'. La Ch'tite Famille is immers een typisch product van zijn maker. Als we dat naast zijn vorige ch'ti-film leggen, valt op dat Bienvenue Chez les Ch'tis fungeerde als Boons liefdesverklaring aan zijn thuisregio, maar dat zijn nieuwste daar wel erg vaak de draak mee steekt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

La ch'tite famille

acties