A Quiet Place Part II

A Quiet Place Part II (2020)

Silence is Not Enough

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

A Quiet Place part II is geregisseerd, geschreven en geproduceerd door John Krasinski, die ook het eerste deel heeft geregisseerd.

Na de gebeurtenissen uit de eerste film moet de Abbott familie hun veilige huis verlaten en reizen door de onbekende buitenwereld. Deze wereld is gevuld met de alien monsters die op geluid jagen en overlevende mensen waarvan ze niet weten of ze te vertrouwen zijn.

In het begin wilde John Krasinski geen vervolg maken voor de eerste Quiet Place, maar de andere producers hebben hem weten te overtuigen en alle vrijheid gegeven voor dit vervolg. Zo weet hij met dit vervolg de wereld uit te breiden en extra informatie te geven. Bij bepaalde informatie kun je beginnen te twijfelen als je dit vervolg vergelijkt met het eerste deel. Hopelijk weten ze deze aarzelingen weg te werken met een derde film. Krasinski lijkt ook wat momenten te hebben gebruikt als ode aan regisseur Steven Spielberg, want sommige namen of gebeurtenissen linken terug naar wat van zijn films.

John Krasinski weet bij dit vervolg weer voor vele spannende momenten te zorgen. Door deze spanning probeer je als publiek net als de personages in de film ook stil te blijven. Als iemand in de zaal dan toch geluid maakt door te hoesten of zijn popcorn te lui te eten, begin je je hier haast aan te irriteren.

De film wordt ook meer vertelt vanuit de oogpunten van de kinderen uit de Abbott familie. Dit zorgt voor wat meer spanning, want kinderen maken andere keuzes dan volwassenen. Zo kun je als kijker ook niet echt ergeren aan sommige dingen die de kinderen doen, want ze weten niet beter. Krasinski probeert met deze film ook het bericht aan ouders te geven dat ze hun kinderen meer moeten leren los te laten.

Gelukkig wordt het acteerwerk ook goed gedaan door de filmcast. Millicent Simmonds en Noah Jupe weten de film als de kinderen van de Abbott familie te dragen. Vooral Millicent Simmonds weet als dove actrice voor extra spanning te zorgen. Bij sommige van haar scenes wordt het geluid ook weggehaald. Zo ervaar je als kijker de gebeurtenissen zoals haar dove personage de gebeurtenissen ook ervaart. Naast de kinderen leveren de volwassen acteurs ook goed acteerwerk. Emily Blunt speelt goed de rol als moeder van haar kinderen die voor ze probeert te zorgen, maar ze ook moet aanpakken om ze veilig te houden in deze apocalyptische wereld. Cillian Murphy levert ook goed acteerwerk als een wat getraumatiseerde man, die andere weinig vertrouwt. Zijn personage weet ook goed voor spanning te zorgen, omdat je nooit zeker weet wat hij precies gaat doen. Het is ook leuk om hem weer te zien in een gelijke film, zoals de film 28 Days Later waar hij bekend van is. In 28 days later wordt de wereld ook getroffen door een invasie alleen dan door zombies in plaats van aliens zoals in A Quiet Place.