The Mule (2018)

Inspired by a True Story

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Mule is een nieuwe misdaad drama geregisseerd door Clint Eastwood, de regisseur van Million Dollar Baby, Mystic River en American Sniper. Clint Eastwood speelt zelf ook de hoofdrol in de film.

De film gaat over de eenzame negentig jarige man Earl Stone (Clint Eastwood). Nadat zijn bedrijf failliet is gegaan, heeft hij nog maar weinig geld tot zijn beschikking. Earl neemt daarom het simpele baantje aan om van punt A naar punt B te rijden, maar hij hoeft alleen niet te weten wat hij vervoert. Zo weet Earl niet dat hij eigenlijk werkt als drugskoerier. Door zijn oude leeftijd en onschuldige levensgeschiedenis wordt Earl ook niet door de politie gezien als een verdachte en kan zo probleemloos te werk gaan.
Earl komt op de radar van DEA-agent Colin Bates (Bradley Cooper) die het verdacht vindt dat een oude man zoals Earl van een arme failliete man ineens weer over flink wat geld beschikt. Earl moet nu de juiste beslissingen maken, voordat hij voorgoed het verkeerde pad opgaat en zo in de handen van de autoriteiten of het drugskartel valt en hier vast blijft zitten.

Met deze film speelt Clint Eastwood goed in op de actualiteit van eenzaamheid bij oudere mensen. Door de eenzaamheid lopen vele ouderen namelijk een depressie op en maken zo verkeerde beslissingen in hun leven net zoals het hoofdpersonage van deze film doet. De film speelt ook goed in op de onschuld van ouderen, want van de meeste ouderen wordt niet snel verdacht dat ze met verkeerde dingen bezig zijn. Zo speelt deze film op een vermakelijke manier met de positieve en negatieve kanten van het oudere leven.

Deze film lijkt wat op films zoals The Old Man & the Gun en Going in Style waar oudere mensen ook het criminele pad op gaan door dezelfde soort problemen die ook in deze film naar voren komen. Deze films zijn ook deels komedies en zijn daarom wat vermakelijker om te kijken. The Mule is namelijk meer een drama film met maar een paar komische momenten. Het hoofdpersonage heeft namelijk wel een vorm van droge humor en gedraagt zich nog als een man die leeft in de wereld voordat alles zou politiek correct was en weet soms opmerkingen te maken, die mensen vandaag niet meer zo gemakkelijk zeggen.

Clint Eastwood heeft zichzelf ook goed gecast in de film als een oudere chagrijnige man, die ondanks de eenzaamheid toch probeert te blijven doen waar hij van geniet. Clint Eastwood heeft zulke rollen al eens eerder in ander films gespeeld. De rest van de cast levert verder ook goed acteerwerk en zorgen soms voor wat extra informatie over het hoofdpersonage, maar de film concentreert zich toch vooral op Clint Eastwood zijn hoofdpersonage.