The Mule (2018)

Inspired by a True Story

Clint Eastwood oogt kwetsbaar in zijn eigen misdaaddrama, maar naar hem kijken en luisteren blijft een genot.
play

6,5 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

The Mule is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 2014 van het New York Times Magazine. Zij onthulden hoe ene Leo Sharp drugs vervoerde voor het Mexicaanse kartel Sinaloa. Op het eerste gezicht misschien niet zo bijzonder, maar toen Sharp voor hen werkte was hij 90 jaar oud. Daarnaast stond hij bekend als een prijswinnend tuinbouwkundige en een onderscheiden veteraan die tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gevochten.

Regie
Clint Eastwood
Cast
Clint Eastwood, Bradley Cooper, Andy Garcia, Laurence Fishburne, Michael Peña, Clifton Collins Jr., Dianne Wiest, Noel Gugliemi, Robert LaSardo, Alison Eastwood, Taissa Farmiga, Loren Dean, Jill Flint, Ignacio Serricchio, Manny Montana, Ashani Roberts.
Release
10.12.2018
Release NL
07.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Clint Eastwood | Cast: Clint Eastwood (Earl Stone), Bradley Cooper (Colin Bates), Dianne Wiest (Mary), Taissa Farmiga (Ginny), Andy Garcia (Laton), Michael Peña (Trevino), Laurence Fishburne (DEA Special Agent), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2018

Clint Eastwood is inmiddels achtentachtig jaar oud. In The Mule oogt hij kwetsbaar, maar naar hem kijken en luisteren blijft een genot. Het lijkt net alsof zijn kenmerkende Dirty Harry-blik (die samengeknepen ogen, opgetrokken mondhoek en gepijnigde uitdrukking op zijn gezicht) nóg intenser is geworden door de ouderdom. Wederom mompelt, vloekt, gromt en snauwt hij naar personages die hem dwarsbomen, maar hij laat zich niet verleiden tot een grote woede-uitbarsting. Eastwood blijft cool, ook als hij niet meer à la Dirty Harry naar de wapens grijpt.

Het is voor het eerst sinds Gran Torino dat Clint Eastwood weer tekent voor de regie én de hoofdrol. Opvallend is dat Walt Kowalski en Earl Stone, respectievelijk de hoofdpersonages uit Gran Torino en The Mule, verdomd veel met elkaar gemeen hebben. Beiden zijn conservatieve, mopperende Korea-veteranen die de buitenlanders in hun woonwijken met argusogen gadeslaan. Het verschil is dat Earl Stone groene vingers heeft en in zijn achtertuin daglelies kweekt - uiteraard vormen die bloemen een metafoor voor de vergankelijkheid van de oude knar in kwestie.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Mule Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Mule

acties