Blu-ray

Blu-ray review 'The Mule' - Clint Eastwood is terug!

Sinds 2012 was Eastwood niet te zien op het witte doek.

door Bram de Groot om 12:49 in Blu-ray
Regie: Clint Eastwood | Cast: Clint Eastwood (Earl Stone), Bradley Cooper (Colin Bates), Dianne Wiest (Mary), Taissa Farmiga (Ginny), Andy Garcia (Laton), Michael Peña (Trevino), Laurence Fishburne (DEA Special Agent), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Bioscooprelease: 07.03.2019 | FilmTotaal Recensie: 3 sterren

In Trouble with the Curve (2012) was Clint Eastwood voor het laatst te zien op het witte doek. Verleden jaar keerde hij eindelijk weer eens terug, in zijn eigen misdaaddrama The Mule. Ondanks dat de meningen verdeeld zijn, deed de Hollywood-grootheid dit op zijn herkenbare en vermakelijke, soms aangrijpbare manier. De film doet zelfs een beetje aan als zijn topper Gran Torino uit 2008. Warner Bros. bracht The Mule onlangs uit op schijf.

In het $50 miljoen kostende The Mule, goed voor $172,6 miljoen wereldwijd, is Earl Stone een eenzame man op leeftijd en werkzaam als bloemist. Financieel gaat het niet goed en hierdoor ziet hij zich genoodzaakt de zaak te sluiten. Dan krijgt hij een voorstel om geld te verdienen als drugskoerier voor het Mexicaanse drugskartel. Hierdoor komt hij in het vizier van onder meer de DEA-agent Colin Bates.


Discs 1 x Blu-ray | Release: mei 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246832 | Met dank aan: Warner Bros. Entertainment Nederland BV

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Mule zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase, met daaromheen een insteekhoes. De voorkant toont de filmposter met het gezicht van Eastwood. De achterkant toont aan dat de extra's beperkt zullen zijn. De leeftijd: 12 jaar.

Warner Bros. levert deze schijf weer netjes af. Met een standaard beeldverhouding van 2.40 : 1 en een wat aangepaste kleurstelling om de wat grauwere sfeer aan te zetten, doet het geheel prima filmisch aan. Het camerawerk zorgt voor een verdere realistische toonzetting. Van ruis of andere storende zaken is geen sprake en de donkere scènes behouden de details uitstekend. Een puike schijf wat betreft de weergave.

De audiotrack is standaard DTS-HD 5.1 en dat is iets dat we de laatste tijd minder vaak zien bij uitgaven van de grote maatschappijen. Een DTS-HD 7.1 of Atmos-track is gangbaarder. Desondanks heeft de liefhebber niet veel te klagen. De film rust vooral op de dialoog en deze komt prima uit de frontspeaker en er zijn voldoende surroundgeluiden / -effecten.

Bonusmateriaal

Er staan op de schijf twee extra's. De eerste is de featurette Making of The Mule: Nobody Runs Forever en deze duurt ruim tien minuten. De korte making-of is nog best te pruimen met aardige interviews en beelden van achter de schermen. De tweede extra is de videoclip 'Don't Let the Old Man In' van Toby Keith.

Heb jij The Mule gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Op en top Clint.

NieuwsFilm

meest populair