Bombshell

Bombshell (2019)

Based on a Real Scandal

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Bombshell is een nieuw biografisch drama geregisseerd door Jay Roach, de regisseur van Trumbo en The Campaign. De film gaat over de biografie van de Amerikaanse journalist Megyn Kelly een vrouw die inging tegen verkeerde seksistische opmerkingen die leidinggevende mannen maakte zoals Donald Trump.

In de film werkt Megyn Kelly (Charlize Theron) bij Fox News waar Roger Alies (John Lithgow) de baas van is. Hij doet dit op een corrupte manier en gebruikt zijn macht om vrouwen seksueel te intimideren. Als hij zijn macht ook misbruikt tegenover Kayla Pospisil (Margot Robbie) adviseert hij haar hierover te zwijgen als ze haar baan wil behouden. Ondanks dit dreigement zoekt Kayla toch hulp bij haar collega's en hoort zo dat een gelijk soort iets ook bij Megyn Kelly en Gretchen Carlson (Nicole Kidman) is gebeurd. De drie vrouwen besluiten om zich samen te spannen en de politieke strijd aan te gaan tegenover hun corrupte baas.

Deze film speelt goed in op de actualiteit van de MeToo-beweging waar vrouwen opkomen voor hun rechten en ingaan tegen het seksueel grensoverschrijdend gedrag van mannen die boven hun staan. Megyn Kelly was een van de belangrijkste vrouwen die andere vrouwen steunde en aansprak om het te durven melden van seksueel wangedrag. Megyn Kelly durfde zo tegen iemand als Donald Trump in te gaan en wist zo volgers en fans te maken, maar door andere opmerkingen van haar zoals die ze had over dat de Kerstman niet alleen een blanke versie zou moeten hebben, verloor ze weer aanhangers. Gretchen Carlson probeerde eigenlijk een grotere rol in de MeToo-beweging te spelen. Voor deze film hebben ze de rollen wel wat aangepast en laten Megyn Kelly zo meer op een held lijken, want ze spelen verder niet zoveel in op haar mindere kanten. Margot Robbie speelt een fictie personage in de film, die bedoeld is symbool te staan voor alle vrouwen die seksueel zijn geïntimideerd door mannen die boven hun staan. Ondanks de aanpassingen en toevoegingen die ze hebben gedaan in de film komt het bericht van de film nog steeds goed over. Charlize Theron en Margot Robbie zijn ook terecht genomineerd voor de Oscar voor beste vrouwelijke hoofd en bijrol. Naast deze Oscars is de film ook terecht genomineerd voor de Oscar voor beste make-up en haarstijlen, want hiermee hebben ze Charlize Theron en John Lithgow zo weten te veranderen dat ze meer lijken op de personages die ze spelen en haast niet meer terug te herkennen zijn.