Bombshell (2019)

Based on a Real Scandal

Krachtig, sexy en glimmend, maar het blijkt toch nog echt te vroeg om een kritische en invoelende film over #metoo te maken.
play

6,5 details

  • 109 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Canada
109 Min Verenigde Staten

Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News. Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie.

Regie
Jay Roach
Cast
Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman, Alice Eve, John Lithgow, Malcolm McDowell, Allison Janney, Stephen Root, Kate McKinnon, Alanna Ubach, Connie Britton, Jennifer Morrison, Mark Duplass, Brooke Smith, Nazanin Boniadi, Elisabeth Röhm, Robin Weigert, Rob Delaney, Amy Landecker, Brigette Lundy-Paine, Tricia Helfer, Liv Hewson, D'Arcy Carden.
Release
13.12.2019
Release NL
16.01.2020
Release DVD
25.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Jay Roach | Scenario: Charles Randolph | Cast: Margot Robbie (Kayla Pospisil), Charlize Theron (Megyn Kelly), Nicole Kidman (Gretchen Carlson), John Lithgow (Roger Ailes), Connie Britton (Beth Ailes), Mark Duplass (Douglas Brunt), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2019

Stel je voor dat je als man een recensie moet schrijven over een #metoo-film. Het mijnenveld dat je dan betreedt, is verraderlijker dan een kerstdiner met je schoonouders. Los van de woordkeuze is een positief of negatief oordeel van een #metoo-film bijna rechtstreeks te vertalen naar het duimpje omhoog of duimpje omlaag in het Colosseum. De recensent als weerloze gladiator, zogezegd. Als recensent berust je dan maar in het feit dat er nog een ding riskanter is dan een man die een #metoo-film recenseert. En dat is een man die een #metoo-film maakt.

Scenarist Charles Randolph is kennelijk minder bang voor een kerstdiner bij zijn schoonmoeder. Na The Big Short, zijn uiterst succesvolle bewerking van de taaie materie die ten grondslag lag aan de economische crisis in 2008, ziet hij in #metoo geen bedrieglijke valkuil maar een uitgelezen kans zijn vaardigheden opnieuw in te zetten tot maatschappelijk nut en vermaak. Met Bombshell zet Randolph zijn status als goed ingelezen, cinematografisch onderlegde en de macht influisterende hofnar voort.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Bombshell Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Bombshell

acties