Video

Trailer Bombshell: Kidman, Theron en Robbie in #MeToo-schandaal

De schok van drie jaar geleden in één van de bekendste televisiestudio's van Amerika.

door Arjen Rooseboom om 06:38 in Video
In 2016 kwam het Amerikaanse Fox News in opspraak door toedoen van de #MeToo-beweging die volop aan de gang was. Uiteraard zag Hollywood vers brood in een verfilming en deze is nu verschenen in de vorm van Bombshell. De eerste trailer staat hieronder online:


De film vertelt het verhaal van oprichter Roger Ailes die door voormalig nieuwslezeres Gretchen Carlson werd beschuldigd van seksuele intimidatie op de werkvloer. Hij zou haar constant lastigvallen en zelfs ontslagen hebben toen ze niet op zijn avances inging. Carlson was jarenlang het gezicht van de middagshow The Real Story With Gretchen Carlson, dat gemiddeld een miljoen kijkers per aflevering trok.

Na deze beschuldigingen, die in een openbare rechtszaak voor publiek behandeld werden, volgden nog meer vrouwen (waaronder Carlsons collega Megyn Kelly). Ailes zou in de jaren '60-'80 zijn positie misbruikt hebben om hen te dwingen seksuele handelingen te verrichten.

Uiteindelijk moest hij noodgedwongen opstappen en overleed in 2017. Charles Randolph, die al eerder een Oscar won voor The Big Short, heeft het script geschreven en Jay Roach (bekend van de trilogieën rondom Austin Powers en Meet The Parents) nam plaats op de regiestoel.

De cast bestaat ook niet uit de minste namen: Nicole Kidman speelt Carlson met Charlize Theron als Kelly. Andere rollen zijn voor John Lithgow als Ailes, Margot Robbie, Kate McKinnon en Malcolm McDowell.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Produced by the weinstein company Smiley face

Die John Litgow ziet er veel anders uit in dat pak. Super acteur.

MikeyMo

Avatar

Voor iedereen die dit interessant vindt: er is dit jaar een mini-serie uitgebracht met de naam The Loudest Voice. Russell Crows speelt daarin Ailes en de serie gaat in op de belangrijke jaren van Fox News, waaronder dus het hele MeToo gebeuren.

Ik vond het persoonlijk een goede serie.

NieuwsFilm

meest populair