Crawl (2019)

DANGER! Alligators are common in this area. They can be dangerous. They have been known to stalk prey. THEY WILL HUNT YOU

Lekker griezelen in ondiep water.
play

6,1 details

  • 87 Min
  • Horror
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
87 Min Verenigde Staten

Een jonge vrouw heeft het zwaar met het redden van haar vader tijdens een zware orkaan. Niet alleen komt ze vast te zitten in een huis dat vol water loopt, ook moet ze het opnemen tegen de wreedste en meest gevreesde roofdieren van Florida: alligators.

Regie
Alexandre Aja
Cast
Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark, Anson Boon, Colin McFarlane, Ross Anderson, Ami Metcalf, Annamaria Serda, Savannah Steyn, Jose Palma, George Somner.
Budget
$ 17.000.000
Release
10.07.2019
Release NL
11.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Alexandre Aja | Cast: Kaya Scodelario (Haley Keller), Barry Pepper (Dave Keller), Ross Anderson (Wayne Taylor), Anson Boon (Stan), George Somner (Marv), e.a.| Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2019

Eigenlijk is het best ironisch dat het tijdperk van de zomerblockbuster ooit begon met het succes van Jaws. De hedendaagse blockbusters die 's zomers de bioscopen vullen, hebben namelijk weinig van doen met de ambachtelijk gemaakte Spielberg-klassieker. Sterker nog: dergelijke films zorgen tegenwoordig in de zomer vooral voor afwisseling in het verder met franchisetitels dichtgeslibde filmlandschap. Met 'dergelijke films' worden uiteraard niet films bedoeld die de kwalitatieve vergelijking met Jaws kunnen doorstaan (die bestaan immers niet), maar op titels die dezelfde formule hanteren: kleinschalige survivalhorror waarin enkele mensen een hapgrage diersoort proberen te overleven. Dit simpele gegeven resulteert zelden in hoogstaande filmkunst, maar zo nu en dan zit er een leuke verrassing tussen zoals Piranha 3D of The Shallows. Crawl is weliswaar ietsje minder dan die uitschieters, maar weet zijn minimale premisse vrij goed uit te werken.

In Crawl komt de dreiging van enkele alligators die tijdens een orkaan in Florida zijn ontsnapt en nu door de straten zwemmen en moeiteloos je kelder binnendringen. Slecht nieuws dus voor de twintiger Haley, die net in haar ouderlijk huis kwam kijken hoe het met haar vader was. In de kelder treft ze hem zwaargewond aan en na de reden daarvoor te hebben ontdekt, blijkt ze zich in hetzelfde schuitje te bevinden. In een hoekje kunnen de twee zich weliswaar verschuilen voor de hongerige reptielen, maar door het alsmaar stijgende water wordt de behoefte aan een veilige uitweg steeds urgenter.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Crawl Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Crawl

acties