Crawl (2019)

DANGER! Alligators are common in this area. They can be dangerous. They have been known to stalk prey. THEY WILL HUNT YOU

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Crawl is een nieuwe horror thriller geregisseerd door Alexandre Aja, de regisseur van The Hills Have Eyes en Piranha 3D.

In de film raast er een enorme orkaan van categorie 5 door Florida. Ondanks de orkaan negeert Haley Keller (Kaya Scodelario) het evacuatie stappenplan om haar vermiste vader Dave (Barry Pepper) te vinden. Ze vindt haar vader zwaargewond in haar ouderlijk huis, waar hij zich in de kruipruimte bevindt om te schuilen tijdens de orkaan.
Door het snel stijgende water komen ze beide vast te zitten in het huis en moeten nu snel een uitweg zien te vinden voordat de orkaan erger wordt. Op de gevaren van de orkaan na leren de twee dat er ook alligators met de stroming hun huis zijn binnengedrongen. Dave en Haley moeten het huis nu zien te verlaten voor de storm zijn hoogtepunt bereikt en uit de buurt zien te blijven van de hongerige alligators.

Deze film komt over als een mix tussen de films Jaws en The Day After Tomorrow, maar helaas heeft Crawl niet echt de kwaliteit van deze films en lijkt zo meer op een mix tussen Lake Placid en Into the Storm. Ondanks dat deze film niet de kwaliteit heeft van films zoals Jaws wordt deze film wel zo op een serieuze manier verteld. Deze serieuze manier werkt niet dankzij de domme ongeloofwaardige manier waarop het verhaal wordt verteld, want de hoofdpersonages weten steeds alles te overleven ook al zijn ze door een alligator gebeten. De personages maken ook vele domme fouten waardoor ze de situaties alleen, maar gevaarlijke maken voor zichzelf.
Deze film is zo vermakelijk als je niet teveel over de situaties of de gebeurtenissen nadenkt en er gewoon van probeert te genieten.

Het beste in de film is de band tusse de twee hoofdrolspelers. Kaya Scodelario en Barry Pepper komen geloofwaardig over als vader en dochter. De rest van de cast dienen meer in deze film als extra personages die door de alligators aangevallen en gedood kunnen worden.