Van je familie moet je het maar hebben...
play

5,8 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Italië
105 Min Italië

Een groot gezin zoals elk ander heeft vaak familieleden die elkaar nauwelijks zien. Maar sommigen zien elkaar heel vaak. Als grootmoeder Alba en grootvader Pietro vijftig jaar getrouwd zijn, komt iedereen massaal bij elkaar om dat te vieren. Voor korte tijd, denken en hopen ze. Tot een storm ervoor zorgt dat niemand weg kan.

Regie
Gabriele Muccino
Cast
Pierfrancesco Favino, Stefano Accorsi, Stefania Sandrelli, Claudia Gerini, Ivano Marescotti, Gianfelice Imparato, Giulia Michelini, Valeria Solarino, Sabrina Impacciatore, Massimo Ghini, Sandra Milo, Elena Cucci, Carolina Crescentini, Gianmarco Tognazzi, Giampaolo Morelli.
Opbrengst
$ 8.198.518
Release
14.02.2018
Release NL
30.08.2018
Release DVD
11.12.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Gabriele Muccino | Cast: Stefano Accorsi (Paolo), Carolina Crescentini (Ginevra), Elena Cucci (Isabella), Pierfrancesco Favino (Carlo), Claudia Gerini (Beatrice), e.a.| Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2018

"Bezoek en vis blijven maar drie dagen fris," luidt een wijs gezegde. Het Italiaanse komediedrama A Casa Tutti Bene trekt die termijn flink in twijfel; drie uur lijkt een stuk realistischer. Wanneer het koppel Alba en Pietro op het eiland waar ze wonen met een dozijn familieleden viert dat het al vijftig jaar bij elkaar is, gaat dat de eerste paar uur prima. Maar wanneer het feestje voorbij is en de gasten de veerboot terug naar het vasteland willen nemen, blijkt de zee daarvoor te onstuimig. De familiereünie mondt aldus uit in een langgerekte logeerpartij die de onderlinge verhoudingen flink op scherp zet.

Voor en tijdens de heenreis naar het eiland worden de genodigden geïntroduceerd op een wijze die zowel naturel als frustrerend is. Iedereen kent elkaar, dus niemand hoeft te worden voorgesteld. Dat betekent alleen wel dat de kijker qua familiedynamiek stevig in het diepe wordt gegooid. Het ene na het andere personage doet zijn intrede en er is nauwelijks gelegenheid uit te puzzelen hoe men aan elkaar verwant is. Dit resulteert in een gevoel waarmee eenieder uit een grote familie bekend zal zijn: de vertwijfeling als kind welke ooms en tantes nou eigenlijk de broers en zussen van je ouders waren, en welke aangetrouwd waren. A Casa Tutti Bene compliceert de situatie nog even door een enkele afwezige en het gegeven dat van een man zowel zijn huidige partner als zijn ex-echtgenote aanwezig is. Door deze chaotische opening zou je bijna hopen dat voorafgaand een overzichtelijke stamboom was uitgedeeld.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

A casa tutti bene

acties