Elvy's Wereld So Ibiza! (2018)

Van de makers van Misfit

Het Spaanse feesteiland als decor voor een doorzichtig marketingoffensief voor de YouTube-generatie.
play

4,8 details

  • 80 Min
  • Komedie
  • Avontuur
  • Drama
  • Nederland
80 Min Nederland

Elvy is vastberaden de Future Fashion Award te winnen op Ibiza. Daarbij doet ze alles wat maar nodig is en ontmoet ze heel veel mensen.

Regie
Erwin van den Eshof
Cast
Sylvie Meis, Irene Moors, Stephanie van Eer, Buddy Vedder, Rutger Vink, Djamila, Jill Schirnhofer, Nienke Plas, Défano Holwijn, May Hollerman, Kelvin Boerma, Bibi, Femke Meines, Sarah Nauta, Claartje Rose.
Release
26.09.2018
Release NL
26.09.2018
Release DVD
31.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Erwin van den Eshof | Cast: May Hollerman (Elvy), Buddy Vedder (Sem), Irene Moors (Anne), Défano Holwijn (Max), Sarah Nauta (Emma), Sylvie Meis (Lola Kingston), Kelvin Boerma (Vik), Bibi (Zoë), Jill Schornhofer (Joy), Stephanie van Eer (Kate), Djamila (Djamila) e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2018

Vraag de ouders van een willekeurige brugklasser wat hun kind zoal bezighoudt, en de kans is groot dat het antwoord de woorden 'mobiele telefoon', 'YouTube' of 'Instagram' bevatten. Niet zo verrassend voor een generatie die opgegroeid is met het internet, en eerder een poster van een populaire vlogger of influencer boven zijn bed hangt dan van een acteur of popster. Voor sommige ouderen een onuitputtelijke bron van ergernis, maar het fenomeen op zich is niet nieuw: elke generatie jongeren heeft immers wel een typerende trend of ontwikkeling waar hun voorgangers geen snars van begrijpen. En zoals ook eerder het geval is geweest, zijn er altijd wel zakenmannen te vinden die uit deze nieuwe trends een slaatje proberen te slaan.

Elvy's Wereld: So Ibiza! is bij uitstek een voorbeeld van een bioscoopfilm die volledig is afgestemd op generatie Z - jongeren die ergens rond of voorbij het millennium het levenslicht zagen. Het centrale personage in deze bewerking van Jill Schornhofers populaire jeugdboeken is de creatieve tiener Elvy. Zij droomt van een carrière als beroemd modeontwerpster en zit op school regelmatig met haar neus in een schetsboek. Na het uploaden van een filmpje op YouTube krijgt ze een uitnodiging om af te reizen naar Ibiza om mee te strijden voor de Future Fashion Award. Dat moet echter wel stiekem gebeuren, want met een onvoldoende op haar rapport sturen Elvy's moeders haar liever naar een zomerkamp voor wiskundebijles.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Elvy's Wereld So Ibiza!

acties