La prière (2018)

Een drugsverslaafde moet in een Alpenklooster door middel van gebeden aan zichzelf werken en zien af te kicken.
play

6,4 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Frankrijk
107 Min Frankrijk

Thomas is drugsverslaafd. In een poging daar een einde aan te maken, voegt hij zich bij een gemeenschap van ex-verslaafden, die geïsoleerd in de bergen wonen en proberen te genezen middels gebed.

Alt titel
The Prayer
Regie
Cédric Kahn
Cast
Hanna Schygulla, Àlex Brendemühl, Louise Grinberg, Magne Brekke, Damien Chapelle, Anthony Bajon, Colin Bates, Birane Ba, Antoine Amblard, Dan Buga, Lucas Barraud, Maïté Maillé, Iñaki Aguirre, Carlos Bonilla, Davide Campagna.
Release
18.02.2018
Release NL
13.09.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Cédric Kahn | Cast: Anthony Bajon (Thomas), Damien Chapelle (Pierre), Alex Brendemühl (Marco), Louise Ginberg (Sybille), Hanna Schygulla (Zuster Myriam), e.a.| Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2018

Volgens sommigen die er verstand van hebben is een conflict de belangrijkste drijfveer voor een plot van een boek of film. Dit conflict kan zich op vele manieren manifesteren. Je kunt met een ander in de clinch liggen, met je (fysieke) omgeving of met jezelf. In het indringende Franse drama La Prière (Het Gebed) ligt hoofdpersoon Thomas toch het meest met zichzelf overhoop.

Hij heeft dan ook geen makkelijke periode te overbruggen. Door zijn heroïneverslaving (wat de Fransen haast gekscherend afkorten tot 'héro', alsof het iets moois en heldhaftigs is) heeft hij een boel voor zichzelf verknald. Wat er precies allemaal gebeurd is, blijft in nevelen gehuld. Filmmaker Cédric Kahn richt zich liever op het heden en de toekomst en blikt niet terug. Dat leidt er wel toe dat de jongen lastig te peilen is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

La prière

acties