McQueen

McQueen (2018)

Een fascinerende kijk in het korte leven van modeontwerper Lee Alexander McQueen, aan de hand van zijn spraakmakende shows.
play

7,7 details

  • 111 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigd Koninkrijk
111 Min Verenigd Koninkrijk

Een modern sprookje van Alexander McQueen. Een blik op zijn leven en hoe hij soms te maken heeft met de grootst mogelijke dilemma’s.

Regie
Ian Bonhôte
Peter Ettedgui
Cast
Alexander McQueen, Gary James McQueen, Janet McQueen, Kate Moss, Bernard Arnault, Joseph Bennett, Detmar Blow, Isabella Blow, Magdalena Frackowiak, Jodie Kidd, Dana Thomas.
Release
22.04.2018
Release NL
27.09.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui | Cast: Alexander McQueen, Bernard Arnault, Joseph Bennett, Detmar Blow, Isabella Blow, Gary James McQueen, e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2018

Bij het horen van de naam McQueen zal de gemiddelde filmliefhebber direct aan een Steve denken: ofwel de iconische acteur uit klassiekers als Papillon of The Great Escape, of zijn Britse naamgenoot die als regisseur een Oscar in ontvangst nam voor 12 Years a Slave. Toch is het waarschijnlijk dat een andere McQueen nog meer rode lopers gezien heeft dan beide Steves bij elkaar. Hoewel de spraakmakende modeontwerper Alexander McQueen al op jonge leeftijd uit het leven besloot te stappen, wordt zijn naam nog altijd vertegenwoordigd door zijn even unieke als extravagante kledingcreaties. Reden genoeg om zijn relatief korte, maar intrigerende carrière in een documentaire onder de loep te nemen.

Op het eerste gezicht had de als Lee McQueen geboren Brit weinig weg van een internationaal mode-icoon. Een kaalgeschoren hoofd, een ietwat fors postuur gehuld in sjofele sportkleding: de kleermakers van Savile Row krabden ze zich wel twee keer achter de oren toen de destijds zestienjarige McQueen bij hen aanklopte om het vak te leren. Toch bleek de tiener van Stratford een talent te hebben voor het maken van kleding. Een passie die hij vervolg gaf met een prestigieuze modeopleiding en het oprichten van een eigen productiehuis - zonder daar eigenlijk het geld of de middelen voor te hebben.

videotrailers & clips