nu in de bioscoop

Closeness (2017)

Russisch drama over een gezin dat wordt geconfronteerd met een ontvoeringszaak. Krachtige beeldtaal, maar wat aan de trage kant.
play

7,3 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Rusland
118 Min Rusland

Eind jaren negentig. In het dorpje Nalchick wordt een arm en jong Joods koppel ontvoerd. Er wordt een grote hoeveelheid losgeld geëist, wat de spanningen in het dorp blootlegt.

Alt titel
Tesnota
Regie
Kantemir Balagov
Cast
Darya Zhovnar, Atrem Cipin, Olga Dragunova, Veniamin Kac, Nazir Zhukov.
Release
24.05.2017
Release NL
27.09.2018
Release DVD
12.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Kantemir Balagov | Cast: Darya Zhovnar (Ilana), Atrem Cipin (Avi), Olga Dragunova (Adina), Veniamin Kac (David), Nazir Zhukov (Zalim), e.a.| Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2017

In Rusland woont tot vandaag de dag een grote Joodse populatie. Na het stichten van de staat Israël trokken veel Joden wereldwijd terug naar het gebied waar hun families vandaan kwamen. Dit werd ze door de toenmalige regering in Moskou echter zeer moeilijk gemaakt, met als gevolg dat veel families in het land bleven. In het regiedebuut Tesnota van Kantemir Balagov volgen we een Joodse familie vlak voor de millenniumwisseling.

De dochter van een garagehouder is het voornaamste personage. Deze Ilana sleutelt graag aan motoren en auto's en is in alle denkbare opzichten geen standaardmeisje. Tijdens de riante familiediners moet Ilana in het gareel komen, traditionele kleding aan en gemoedelijk keuvelen met haar familieleden. Haar broer David staat op het punt te gaan trouwen met verloofde Lea. Zijn toekomstige schoonouders komen kennismaken met de rest van de familie.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Closeness" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Closeness

acties