The Call of the Wild

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Call of the Wild is een nieuwe live-action familiefilm geregisseerd door Chris Sanders, de regisseur van Lilo & Stitch en de eerste How to Train Your Dragon animatiefilms. De film is geïnspireerd op het gelijknamige boek van schrijver Jack London.

De film gaat over de hond Buck die zijn rustige leven in Californië kwijtraakt en later ineens in het koude, wilde natuurgebied van de Yukon in Canada rechtkomt. Buck ontmoet hier John Thornton (Harrison Ford) een man die het verder niet zo met mensen heeft. Buck weet hier werk te krijgen als een post bezorgende hond en wordt al snel als de beste van zijn roedel gezien. Zo beleeft Buck samen met John en zijn roedel vele avonturen in het wilde natuurgebied.

Deze film is een van de eerste films van de oude Fox filmstudio die vorige jaar is overgekocht door de filmstudio van Walt Disney Pictures. Het technische team dat ook aan de live-action verfilming van de Lion King van vorig jaar heeft gewerkt, heeft zo ook de effecten van deze film gemaakt. De dieren in deze film zijn allemaal met CGI in de film geplaatst, maar door de goede effecten komen de dieren wel op een realistisch manier over. Oudere kijkers kunnen als ze zich echt op de beelden van de dieren consenteren wel zien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst, maar jongere kijkers zullen dit minder snel doorhebben. Bij de live-action Lion King film probeerde ze de dieren zo realistische mogelijk naar voren te brengen, waardoor de dieren verder niet echt emotioneel uitdrukkingen hadden op hun gezichten en zo wat minder goed te volgen waren met hun gevoelens. In deze film hebben de dieren gelukkig wel meer emotionele uitdrukkingen op hun gezichten. Zo kunnen jonge kijkers beter begrijpen hoe de dieren zich in bepaalde situaties voelen, want de dieren praten verder niet in deze film. Met een voice-over gedaan door Harrison Ford wordt de film verder vertelt aan je als kijker.

De film lijkt verder ook wat op de bekende Disney animatie films met honden zoals Lady and The Tramp, The Fox and the Hound en Oliver & Company. Deze film is zo ook op een Disney manier gevuld met levenslessen voor jong en oud, maar sommige momenten kunnen wel wat te spannend of te eng zijn voor te jonge kinderen. De film is zo meer geschikt van kinderen vanaf negen jaar en oudere.

Harrison Ford levert naast zijn voice-over werk ook goed en passend acteerwerk in de film. Ook al speelt hij meer een oudere man die het niet zo met mensen heeft, weet hij toch ook goed met de juiste emoties over te komen in bepaalde scenes. Naast Harrison Ford leveren de Canadese actrice Cara Gee en de Franse acteur Omar Sy ook goed acteerwerk in de film. Deze twee acteurs hebben dankzij deze film eindelijk eens de kans om een grotere rol te spelen in een Hollywood film. De andere grotere acteurs zoals Karen Gillian, Dan Stevens en Bradley Whitford hebben meer een kleine cameo in deze film, maar leveren voor deze korte tijd wel goed acteerwerk.