Een enorme lobbes met menselijke eigenschappen en de naam Buck. Dat hoeft niet altijd Married With Children te zijn.
play

6,0 details

  • 100 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Drama
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Gebaseerd op het legendarische avontuur van Jack London, vertelt 20th Century Fox het avontuurlijke verhaal van de heldhaftige hond Buck in The Call of the Wild. Zijn rustige leventje komt plotseling op zijn kop te staan wanneer hij van zijn thuis in Californië wordt weggerukt en in de woeste natuur van de Yukon in Canada terechtkomt tijdens de Goudkoorts van eind 19e eeuw. Als het nieuwste lid van een postbezorgings-hondenteam, waarvan hij tot leider uitgroeit, beleeft Buck het avontuur van zijn leven. Hij vindt daarmee zijn roeping in het leven en wordt zijn eigen baas.

Regie
Chris Sanders
Cast
Harrison Ford, Omar Sy, Karen Gillan, Dan Stevens, Bradley Whitford, Terry Notary, Scott MacDonald, Jean Louisa Kelly, Preston Bailey, Michael Horse, Adam Fergus, Alex Solowitz, Colin Woodell, Wes Brown, Gary Sievers, Cara Gee, Stephanie Czajkowski.
Release
19.02.2020
Release NL
19.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Sanders | Scenario: Michael Green | Cast: Harrison Ford (John Thornton), Omar Sy (Perrault), Cara Gee (Françoise), Dan Stevens (Hal), Karen Gillan (Mercedes), Bradley Whitford (rechter Miller) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2020

Buck, de chaotische huishond van een rechter, wordt gestolen en naar het gebied rond de Yukon-rivier gebracht. Daar hervindt hij zich als sledehond van een postbezorger. Als hij verkocht moet worden, belandt hij bij de tirannieke goudzoeker Hal. Rondom dit alles cirkelt de gebroken alcoholist John die een nieuw leven in de rauwe wildernis zoekt. Dit alles gaat gepaard met een hoog Disneyfilm-gehalte, en dus voelt het des te toepasselijker dat het logo van Twentieth Century Studios vooraf in beeld verschijnt.

Dit is verre van de eerste verfilming van het boek The Call of the Wild van Jack London uit 1903 alweer. Onder anderen Clark Gable en Charlton Heston kropen eerder al in de huid van dronkaard Thornton. En uit de pen van London vloeiden meerdere verhalen die hun weg naar het witte doek hebben gevonden. White Fang bijvoorbeeld, en het segment over de door Tom Waits gespeelde goudzoeker uit The Ballad of Buster Scruggs. De beste man wist sledehonden en de besneeuwde wildernis al filmisch te maken voordat dat echt een ding was.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

The Call of the Wild Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Call of the Wild

acties