Blu-ray

Blu-ray review 'The Call of the Wild' - Harrison Ford in groots visueel avontuur!

Het avontuur van Buck!

door Bram de Groot om 12:42 in Blu-ray
Regie: Chris Sanders | Cast: Harrison Ford (John Thornton), Omar Sy (Perrault), Cara Gee (Françoise), Dan Stevens (Hal), Karen Gillan (Mercedes), Bradley Whitford (rechter Miller) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: 19.02.2020 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

De grootse avonturenfilm The Call of the Wild is de eerste film die onder de naam van de nieuwe studio 20th Century Fox Studios verscheen en het was duidelijk niet een bijzonder succesvolle aftrap. De film met Harrison Ford werd redelijk ontvangen - zeker bij het publiek -, maar doordat de kosten enorm waren flopte de film aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

In de States haalde de $135 miljoen kostende verfilming van het boek uit 1903 van Jack London bijna $25 miljoen op en eindigde op $107,6 miljoen wereldwijd. Het wilde avontuur haalde in Nederland ruim 400 duizend euro op.

Bij de critici deed The Call of the Wild het wat wisselend met 62% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 6/10. Het publiek op RT was een enorm stuk positiever: 89% (4.36/5).


Avontuur met Buck

In The Call of the Wild komt het rustige leventje van Buck plotseling op zijn kop te staan wanneer hij van zijn thuis in Californië wordt weggerukt en hij tijdens de Goudkoorts van eind 19e eeuw in de woeste natuur van de Yukon in Canada terechtkomt. Als nieuwste lid van een postbezorgend hondenteam, waarvan hij tot leider uitgroeit, beleeft Buck het avontuur van zijn leven. Hij vindt daarmee zijn roeping in het leven en wordt zijn eigen baas.

Blu-ray: The Call of the Wild

Discs: 1 x Blu-ray | Release: juni 2020 | Beeld: 16 x 9 (1.19 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8717418569303 | Met dank aan: The Walt Disney Company Benelux

De schijf van deze uitgave van The Call of the Wild zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant Buck en zijn baasje. De achterkant verwijst naar een aantal extra's. De leeftijd: 9 jaar.

Beeld & geluid

Het beeld van deze high definition-uitgave van Disney Benelux is uitstekend. De scherpte is geweldig, met ook prachtige kleuren in wisselende omgevingen en omstandigheden. De visuele effecten zijn soms niet te onderscheiden van echt, maar zo nu en dan doet het toch iets overmatig aan. Maar dat mag de pret niet drukken bij deze familiefilm.

Het geluid komt via een DTS-HD 7.1 track en zet deze maar even een tandje harder. De muziek van John Powell, die ook werkte aan onder meer Solo: A Star Wars Story en heel wat animatiefilms is overheersend maar fraai. Tel daarbij de vele audio-effecten op en je hebt een filmisch feest in de huiskamer.

Bonusmateriaal

Naast de bioscooptrailer vind je op de schijf twee extra's terug met als eerste een driedelige featurette over de hoofdrolspeler, de hond Buck. In It's all about Buck van ruim 20 minuten zien we meer over hoe het beestje tot leven kwam. The World of the Wild laat zien welke omgevingen wel en niet daadwerkelijk bestaan. De nodige shots komen zo uit de computer rollen.

Wat vind jij van The Call of the Wild?

Was jij onder de indruk van The Call of the Wild? Of wacht je totdat deze op bijvoorbeeld Disney+ komt te staan? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jwk

Avatar

Aardige film, alleen de hond komt erg kunstmatig over.....

Jaws

Avatar

gezien in de bios, leuke film met een uitstekende Ford.

NieuwsFilm

meest populair