Algemeen

Nieuwe Disney-film met Harrison Ford lijkt te floppen

De op zich prima familiefilm was waarschijnlijk te duur om winst te kunnen draaien.

door FilmTotaal om 15:09 in Algemeen
Disney gaat mogelijk verlies lijden met The Call of the Wild - het hondenavontuur met Harrison Ford in de hoofdrol. Insiders vrezen dat de financiële prestaties van de film, die nog uit de stal van 20th Century Fox komt, niet voldoende zijn om het enorme budget terug te verdienen. Dat schrijft Variety.

Volgens de laatste cijfers heeft The Call of the Wild in Amerika bijna 46 miljoen dollar opgehaald, en elders nog zo'n 33 miljoen. Wereldwijd staat de teller nu na twee weken op 79 miljoen. Die cijfers lijken misschien prima, maar vallen toch tegen als je het budget van de film, die is gebaseerd op de gelijknamige avonturenroman van Jack London uit 1903, in acht neemt.

CGI-hond kost klauwen met geld
De productiekosten bedroegen namelijk naar verluidt 135 miljoen dollar. Daarbij zijn de marketingkosten niet meegerekend. Volgens Variety schatten bronnen binnen en buiten Disney in dat The Call of the Wild tussen de 250 en 275 miljoen op moet halen om deze investering terug te verdienen. Alles daarboven is dan winst.

Verkeerde inschatting?
De insiders vermoeden echter dat Disney niet kan rekenen op dit rooskleurige scenario en voorspellen een verlies van 50 miljoen. De vraag rijst dan ook of Disney de film van regisseur Chris Sanders (The Croods) niet beter direct uit had kunnen brengen op Disney+. Die streamingdienst zou immers gebaat zijn bij nieuwe, originele toevoegingen.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

omniesbonsai

Avatar

Cgi hond is vragen om problemen
Een echte hond willen we zien!

GreenHornet

Avatar

dit is echt een Disney+ film

baron nostalgia

Avatar

Een echte hond was inderdaad beter geweest maar ik vond het opzich een prima film

Rutherford

Avatar

Denkt dan werkelijk iemand bij goedkeuring vh budget dat deze film 300 milj euro kan opbrengen? Ik vind hun omzet fantastisch voor dat soort film en ze schieten nog fameus tekort.

horizon

Avatar

Togo op Disney+ is wel een goede film. Met hond.

David Mills

Avatar

Tja.. wie zit op nog een hondenfilm in de sneeuw te wachten na Togo, Eight below en Snowdogs, allemaal een pot nat. En als je als filmmaatschappij er dan toch voor kiest, investeer dan niet 250 miljoen in dit soort films.

Fluffer

Avatar

Misschien om eens thuis te kijken als er niks anders is maar niks om voor naar de bioscoop te gaan .

Guyon2002

Avatar

Dan heb je een van de meest trainbare dieren op de planeet in je film en toch maak je er een slechte CGI versie van. Dat is vragen om problemen

Movieman2018

Avatar

CG hond... komaan, give me a break... Wanneer gaan de suits eens stoppen met het verpesten van films? Is het dan zo moeilijk om gepassioneerde regisseurs te vinden? Iemand die realism, kostuums, raw, terug in beeld kan brengen? Met zo veel geld heb je cg niet eens nodig, of zo miniem mogelijk. Enige wat het nodig heeft is tijd/geduld en creativiteit. Verlies lijden hierdoor is terecht. Nobody cares...

Pepej

Avatar

Tis dan ook zo'n beetje de natte droom van Disney die uitkomt, Cgi- dieren; het vermenselijken van dieren is al sinds de eerste films van Disney hun handelsmerk... dan bedoel ik natuurlijk niet die cartoon muis, maar meer Bambi, 101 dalmatiers, junglebook, etc...
De film hierboven, is dat precies zo.
Alleen die foto al, zegt genoeg, een hondekop, met een menselijke gezichtsuitdrukking, bweh.. barf..

deregtx

Avatar

Als je Togo met echte honden hebt gezien kun je Call of the Wild niet aanzien.

Darthmar

Avatar

Er zijn eerdere en betere versies met echte honden!!

jeff1983

Avatar

Dit is echt zo'n film die tussen de wal en het schip valt. In Nederland draaiden tegelijkertijd ook films als Kruimeltje en De Grote Slijmfilm, die wat duidelijker waren in positionering. Spike en de Magische Steen, een animatiefilm van gemiddelde kwaliteit, haalt bijna driedubbel zoveel bezoekers, ook omdat er geen andere animatiefilm draaide op moment van release. Call of the Wild had gewoon weinig kans van slagen in de bioscoop.

Vleeshaak

Avatar

Snap de keuze voor cgi hond niet. Er worden al jaren films gemaakt met echte getrainde honden en dat werkt gewoon prima en scheelt miljoenen.

NieuwsFilm

meest populair