Nieuwe Disney-film met Harrison Ford lijkt te floppen

Nieuwe Disney-film met Harrison Ford lijkt te floppen

De op zich prima familiefilm was waarschijnlijk te duur om winst te kunnen draaien.

Disney gaat mogelijk verlies lijden met The Call of the Wild - het hondenavontuur met Harrison Ford in de hoofdrol. Insiders vrezen dat de financiële prestaties van de film, die nog uit de stal van 20th Century Fox komt, niet voldoende zijn om het enorme budget terug te verdienen. Dat schrijft Variety.

Volgens de laatste cijfers heeft The Call of the Wild in Amerika bijna 46 miljoen dollar opgehaald, en elders nog zo'n 33 miljoen. Wereldwijd staat de teller nu na twee weken op 79 miljoen. Die cijfers lijken misschien prima, maar vallen toch tegen als je het budget van de film, die is gebaseerd op de gelijknamige avonturenroman van Jack London uit 1903, in acht neemt.

CGI-hond kost klauwen met geld
De productiekosten bedroegen namelijk naar verluidt 135 miljoen dollar. Daarbij zijn de marketingkosten niet meegerekend. Volgens Variety schatten bronnen binnen en buiten Disney in dat The Call of the Wild tussen de 250 en 275 miljoen op moet halen om deze investering terug te verdienen. Alles daarboven is dan winst.

Verkeerde inschatting?
De insiders vermoeden echter dat Disney niet kan rekenen op dit rooskleurige scenario en voorspellen een verlies van 50 miljoen. De vraag rijst dan ook of Disney de film van regisseur Chris Sanders (The Croods) niet beter direct uit had kunnen brengen op Disney+. Die streamingdienst zou immers gebaat zijn bij nieuwe, originele toevoegingen.

NieuwsFilm

meest populair