The Curse of La Llorona (2019)

She Wants Your Children

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Curse of La LLorona is een nieuwe horror film geregisseerd door Michael Chaves, de regisseur van de korte films Billie Eilish: Bury a Friend en The Maiden.

De film gaat over moeder Anna Tate-Garcia (Linda Cardelini). Haar man was agent, maar is komen te overlijden, waardoor ze nu alleen voor haar twee kinderen moet zorgen. Verder werkt ze bij de kinderbescherming. Hier wordt ze betrokken bij een conflict tussen een moeder en haar kinderen, die beweert dat een kwade geest met de naam La Llorona haar kinderen van haar probeerde af te nemen en te doden. Anna gelooft de moeder niet, maar leert later dat de moeder misschien toch gelijk had over de kwade geest. In haar eigen huishouden merkt ze namelijk dat haar kinderen zich anders beginnen te gedragen. Om haarzelf en haar kinderen te beschermen zoekt ze hulp bij een priester, die haar kan helpen in de strijd tegen het kwaad van La Llorona.

Deze film hebben ze gebaseerd op een bestaande Mexicaanse mythe, maar hebben de film op het idee na wel te veel aangepast. Zo hebben ze van een interessant idee gewoon een standaard horror film gemaakt. Zo komt de film verder ook wel voorspelbaar over, omdat je de meeste situaties uit de film wel eens beter in andere horror films hebt kunnen zien. De film zou ook deel uitmaken van the Conjuring horror film serie, maar hier valt weinig van terug te zien. Alleen een personage uit een andere horror film van deze serie maakt een verschijning in de film, maar door zijn scenes wordt de tijdlijn van de Conjuring films wel wat warrig.

Voor de scriptschrijvers is dit ook pas hun tweede script die ze hebben geschreven. Dit valt terug te zien aan de vele onduidelijke situaties die in de film gebeuren.
Daarnaast lijkt de kwade geest tijdens al deze verschillende situaties ook steeds de juiste krachten te hebben om haar slachtoffers te pakken te krijgen wat vaak ook simpel weg eindige met een voorspelbare jump scare. La Llorona lijkt overigens ook veel op andere kwade demonische geesten zoals the Nun of the Woman in Black.

Het acteerwerk wordt aardig gedaan in de film, maar door het dom geschreven script, maken de personages domme beslissingen. Zo komen de personages dom over, waardoor je op een gegeven moment als kijker ook niet echt meer om ze geeft na de zoveelste domme fout die ze maken.