The Curse of La Llorona (2019)

She Wants Your Children

De nieuwste toevoeging aan het Conjuring-universum is een zwak geestenverhaal, gebaseerd op een Mexicaanse legende.
play

4,4 details

  • 93 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

La Llorona. De huilende vrouw. Een gruwelijke verschijning, gevangen tussen hemel en aarde, in een verschrikkelijk lot dat ze zichzelf aangedaan heeft. Enkel het noemen van haar naam zorgt wereldwijd al generaties voor angst. Toen ze nog leefde, verdronk ze uit pure jaloezie haar kinderen, waarna ze zichzelf huilend van de pijn in de kolkende rivier wierp. Nu zijn haar tranen eeuwigdurend. Ze zijn dodelijk, en iedereen die 's nachts haar dodelijke roep hoort, is verdoemd. La Llorona schuilt in de schaduwen en heeft het voorzien op de kinderen; wanhopig om haar eigen kinderen te vervangen. Naarmate de eeuwen zijn verstreken, is haar verlangen heftiger geworden en zijn haar methoden angstaanjagender geworden. In het Los Angeles van de jaren zeventig, behoort de nacht toe aan La Llorona. Een vrouw die ervan verdacht wordt haar kinderen in gevaar gebracht te hebben, een medewerker van de sociale dienst en haar eigen kleine kinderen, worden al snel meesleept in een angstaanjagende bovennatuurlijke wereld. De enige hoop die ze hebben om de dodelijke wraakzucht van La Llorona te overleven, ligt in een gedesillusioneerde priester en de mythische praktijken die hij erop nahoudt om het kwaad te verdrijven.

Regie
Michael Chaves
Cast
Linda Cardellini, Sean Patrick Thomas, Raymond Cruz, Tony Amendola, Patricia Velasquez, Paul Rodriguez, John Marshall Jones, Ricardo Mamood-Vega, Madeleine McGraw, Sophia Santi, Marisol Ramirez, Jaynee-Lynne Kinchen, Irene Keng, Roman Christou, Aiden Lewandowski, DeLaRosa Rivera, Oliver Alexander, Andrew Tinpo Lee.
Release
18.04.2019
Release NL
18.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Michal Chaves | Cast: Marisol Ramirez (La Llorona), Linda Cardellini (Anna Tate-Garcia), Raymond Cruz (Rafael Olvera), Patricia Velasquez (Patricia Alvarez), Jaynee-Lynne Kinchen (Samantha), Madeleine McGraw (April), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2019

Tegenwoordig beproeven steeds meer studio's hun geluk met het creëren van een eigen filmuniversum. Een dergelijk universum bestaat uit een reeks afzonderlijke films, die samen één overkoepelend verhaal vormen. Personages blijven op die manier niet louter beperkt tot optredens in hun eigen avonturen, maar kunnen ook opduiken in die van elkaar.

De bekendste filmuniversums zijn die van Marvel en DC, die beide volledig in het teken staan van superhelden. Inmiddels wordt ook al een poosje geëxperimenteerd binnen het horrorgenre. Universal Studios tekende op papier plannen uit voor een 'Dark Universe' - een dappere poging om de klassieke filmmonsters uit de gouden eeuw van Hollywood nieuw leven in te blazen - maar ging jammer genoeg meteen onderuit met een eigentijdse remake van The Mummy. Een harde les: misschien is het beter om eerst even te peilen of het publiek überhaupt warmloopt voor die grootse plannen.

alle artikelen (6)

The Curse of La Llorona Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Curse of La Llorona

acties