Deze zesde film uit 'The Conjuring Universe' is officieel uit de reeks geschrapt

Deze zesde film uit 'The Conjuring Universe' is officieel uit de reeks geschrapt

Vanaf heden bestaat de reeks uit een film minder.

In 2019 verscheen de horrorfilm The Curse of La Llorona en sindsdien wordt deze beschouwd als de zesde film in de The Conjuring Universe opgestart door regisseur/schrijver/producent James Wan.

Nu vier jaar later blijkt dat The Curse of La Llorona helemaal geen onderdeel uitmaakt van de reeks. Dit meldt regisseur Michael Chaves in gesprek met Entertainment Weekly.

Geen Conjuring-film
"Er is zoveel discussie over en ik denk dat ik er in het verleden te onduidelijk over ben geweest," aldus Chaves die zijn $9 miljoen kostende film in 2019 zo'n $123,1 miljoen zag ophalen aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

"Het idee was dat de Annabelle-cameo een klein verborgen detail zou zijn dat je zou ontdekken terwijl je naar de film kijkt," aldus Chaves. "Een van de redenen dat het formeel geen deel kon uitmaken van het Conjuring Universe, komt doordat de belangrijkste producent niet betrokken is, namelijk Peter Safran."

Baby
"The Conjuring is zijn baby, van hem en James, en zij zijn nog steeds de twee belangrijkste producenten," aldus Chaves die later The Conjuring: The Devil Made Me Do It regisseerde.


Safran bevestigt dat de film op zichzelf staat: "De film is geen onderdeel van The Conjuring-universum. Je mag hem niet meetellen! Het wordt regelmatig op één hoop gegooid vanwege Chaves en vanwege Atomic Monster, maar het maakt officieel geen deel uit van het universum. Trouwens, ik denk dat Chaves geweldig werk heeft opgeleverd met de film en daarom hebben we hem gestolen voor het Conjuring-universum."

The Nun II
Van Chaves verschijnt over een paar maanden The Nun II. Deze film maakt uiteraard wel gewoon onderdeel uit van The Conjuring Univers. Hieronder zie je de eerste trailer voor deze negende achtste film in het grotere Conjuring-universum.


Vanaf 7 september zie je The Nun II in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair