The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Niet zo sterk als de vorige twee delen uit de hoofdreeks, maar nog altijd een aardige toevoeging aan het Conjuring-universum.
play

5,9 details

  • 112 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
112 Min Verenigde Staten

Een gruwelijk verhaal van terreur, moord en een onbekend kwaad, zijn zelfs voor de ervaren paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren een schok. Het is een van de meest sensationele zaken die ze op zich genomen hebben en deze draait om dee ziel van een jonge knul. Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis, kan de verdediging in een rechtszaak claimen dat er sprake was van een door de duivel bezeten moord.

Alt titel
The Conjuring 3
Regie
Michael Chaves
Cast
Eugenie Bondurant, Vera Farmiga, Steve Coulter, Patrick Wilson, Ashley LeConte Campbell, Ronnie Gene Blevins, Charlene Amoia, Shannon Kook, Sterling Jerins, Ingrid Bisu, Ruairi O'Connor, Julian Hilliard, Mitchell Hoog, Sarah Catherine Hook, Megan Ashley Brown, Rebecca Lines, John Noble, Keith Arthur Bolden, Paul Wilson, Vince Pisani, Andrea Andrade.
Release
26.05.2021
Release DVD
13.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Chaves | Scenario: David Leslie Johnson-McGoldrick, James Wan, Chad Hayes en Carey W. Hayes | Cast: Patrick Wilson (Ed Warren), Vera Farmiga (Lorraine Warren), Julian Hilliard (David Glatzel), Ruairi O'Connor (Arne Cheyenne Johnson), John Noble (Kastner), Steve Coulter (priester Gordon), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2021

Het Conjuring-universum kan voorlopig nog wel even door, afgaande op het overvloedig beschikbare bronmateriaal. Elke keer als besloten wordt om een nieuwe film aan dit universum toe te voegen, mogen de makers de archieven in om een gruwelijke zaak op te vissen. Die dossiers zijn in het verleden opgesteld door Ed en Lorraine Warren, die naast geliefden van elkaar ook experts op paranormaal gebied waren. Hun nalatenschap is dus een schier onuitputtelijke bron voor horrormakers geworden, maar eigenlijk had je met deze nieuwe zaak ook een totaal andere kant op kunnen gaan.

De vraag die hier centraal staat is de volgende: kun je een slachtpartij aanrichten en daar vervolgens de duivel de schuld van geven? Ehm...nou...ja. Natuurlijk kán dat. Het is alleen de vraag of de rechter je ook serieus zal nemen als je zo'n verklaring aflegt. Begin jaren tachtig was dit juridisch gezien een heet hangijzer in Amerika - waar anders? - en het betreffende proces werd veelzeggend bestempeld als de 'The Devil Made Me Do It'-zaak. Zie daar de filmtitel.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

The Conjuring: The Devil Made Me Do It Nieuwsberichten