Algemeen

Geschrapte scene 'La Llorona' had connectie met 'The Conjuring' meer verduidelijkt

De scène haalde de eindmontage niet, omdat het voor de makers te geforceerd aanvoelde.

door Arjen Rooseboom om 06:53 in Algemeen
Het wisselend ontvangen The Curse Of La Llorona draait momenteel met succes in de bioscoop. De horrorfilm over de kinder-etende geest van de Weeping Woman uit Mexico zit vol jumpscares en past daardoor prima in het alsmaar breder wordende Conjuring-universum van James Wan. Echter leek de connectie met de voorgangers niet heel sterk. Nu heeft regisseur Michael Chaves tegenover Gamespot nogmaals bevestiging gegeven.

De enige link tot dusver was de terugkerende Tony Amendola als Father Perez en verder wordt er in het verhaal nog een subtiele opmerking naar het verleden gemaakt over een 'incident met een pop'. Maar er had nòg meer nadruk op kunnen liggen, legt Chaves uit.


Ed en Lorraine Warren
Aan het eind zat oorspronkelijk een scène waarin het personage Anna (Linda Cardellini) de handelsketting van La Llorona overhandigt aan Rafael (Raymond Cruz). Die vertelt vervolgens dat hij een stel aan de oostkust kent die dit soort zaken behandelt en het object kan beschermen. Hiermee doelt hij op de karakters van Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga).

Chaves onthult dat de dialoog na lang overleg werd geschrapt, omdat de producenten het gevoel kregen dat het er te zwaar bovenop lag en ze alleen maar bezig waren met al die geforceerde connecties te leggen. "Onnodig, alsof je rode rozen rood verft", aldus Chaves.

FilmTotaal recensent Frank Stol kwam tot een beoordeling van 2 sterren. Wat vond jij van The Curse Of La Llorona of moet je hem nog zien?

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair