Blu-ray

Blu-ray review 'The Curse of La Llorona' - Enger dan The Nun en Annabelle?

Een snel tussendoortje in de reeks.

door Bram de Groot om 14:20 in Blu-ray
Regie: Michal Chaves | Cast: Marisol Ramirez (La Llorona), Linda Cardellini (Anna Tate-Garcia), Raymond Cruz (Rafael Olvera), Patricia Velasquez (Patricia Alvarez), Jaynee-Lynne Kinchen (Samantha), Madeleine McGraw (April), Tony Amendola (Father Perez) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Bioscooprelease: 18.04.2019| FilmTotaal Recensie: 2 sterren

Dit jaar werd het Conjuring Universe verder uitgebreid met zelfs twee films. Nog redelijk recent verscheen de derde Annabelle-film in de bioscoop en in april was het The Curse of La Llorona die Father Perez uit de eerste Annabelle terugbracht voor een andere bovennatuurlijk horroravontuur. De film wist zich niet te onderscheiden van de rest van de franchise, maar financieel was het weer kassa voor Warner Bros. en producent James Wan.

In het $9 miljoen kostende The Curse of La Llorona, goed voor ruim $122,1 miljoen wereldwijd, poogt een sociaal werkster in 1973 in Los Angeles haar twee kinderen op te voeden. Na verloop van tijd bemerkt ze verontrustende overeenkomsten tussen een zaak waaraan ze werkt en bovennatuurlijke verschijnselen die haar familie teisteren. Ze begint een onderzoek naar het verhaal van een Mexicaanse folklore figuur die bekendstaat als 'La Llorona'. Deze zou ooit haar kinderen hebben verloren en brengt nu, waar ze ook gaat, ongeluk met zich mee.


Discs: | 1 x Blu-ray | Release: Augustus 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246870 | Met dank aan: Warner Bros. Entertainment Nederland BV

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Curse of La Llorona zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont 'La Llorona' en de achterkant toch nog flink wat extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Belangrijk bij een Blu-ray uitgave van een horrorfilm is de wijze waarop de vele donkere scènes in beeld worden gebracht. Zijn de details goed zichtbaar, is het zwart niet te overheersend en werkt eventueel onnodige ruis niet (te) storend? Het beeld van deze uitgave van Warner Bros. komt op alle fronten goed uit de verf. Met een prima scherpte, een opzettelijk licht verzadigd kleurenpallet en een doorgaans bovengemiddeld detailbehoud is dit een nette uitgave. De geluidstrack is Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) en deze is vooral goed te horen tijdens de actie scènes en de nodige scare jumps.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal biedt drie featurettes, een aantal verwijderde scènes en een reeks Storyboards. De eerste featurette The Myth of La Llorona is erg promotioneel en dat maakt van Behind the Curse al gelijk een betere video. Hierin wordt gekeken naar onder meer het verhaal, de regisseur en de connectie met het grotere filmuniversum. Uiteraard komen de cast en de medewerkers van achter de schermen veelvuldig aan het woord.

De titel van de derde featurette The Making of a Movie Monster geeft al aan dat we kijken naar hoe de Mexicaanse folklore tot leven komt. De titels van de acht verschijderde scènes zijn Raphael's Shop, Christ Shoot, Cooper, Lock-Up Gun, extended Welfare Check, Patricia Enters House, Warren's Hand Off en Church Ending.

Heb jij The Curse of La Llorona gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Natuurlijk word dat gezegt hahahahah, morgen komt er een andere film uit, die weer enger is dan deze. Ik vond deze meer van het zelfde er zaten wel schrik momenten in, maar the conjuring blijft de beste film

CaptainCab

Avatar

In ieder geval net zo crappy als The Nun en Annabelle

NieuwsFilm

meest populair