Rafaël (2018)

Krokodillentranentrekkend melodrama over de liefde tussen een Nederlandse en een Tunesiër tijdens de Jasmijnrevolutie.
play

6,5 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Nederland
  • België
  • Kroatië
105 Min Nederland

Tijdens de Arabische Lente wordt Nazir gedwongen om te proberen naar Europa te komen. Hij is getrouwd met de Nederlandse kapster Kimmy, maar de ontsnapping gaat mis en hij eindigt in Lampedusa, als gevangene en illegaal vluchteling.

Regie
Ben Sombogaart
Cast
Melody Klaver, Urmie Plein, Tine Joustra, Beppe Costa, Iwan Walhain, Nabil Mallat, Claude Musungayi, Medina Schuurman, Junes Lazaar, Mehdi Meskar, Rabbah Besseghir, Nawfel Bardad-Daidj, Lieve Carchon, Leonora Surian, Jere Supe, Antonio Scarpa, Antonio Scarpa.
Release
01.10.2018
Release NL
11.10.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Sombogaart | Cast: Melody Klaver (Kimmy), Nabil Mallat (Nazir), Mehdi Meskar (Rafaël), Medina Schuurman (Annet), e.a.| Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2018

Het gevaar van het snel verwerken van recente gebeurtenissen in een boek of film is dat het heel eenvoudig is om feitelijke onjuistheden te spotten of omstandigheden goed te kunnen inschatten. Dat is dan ook het gevoel dat overheerst in de nieuwste van Ben Sombogaart die gaat over de gevolgen en nasleep van de Arabische Lente.

Deze revolutionaire beweging in Noord-Afrikaanse landen en het Midden-Oosten staat velen nog helder voor de geest. Sombogaart wekt de indruk dat zijn smoorverliefde en door de opstand uiteengedreven geliefden geen keuze hebben. De historische gebeurtenis vormt de achtergrond voor een schrijnend liefdesepos. En het ergste is nog wel dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal dat schrijfster Christine Otten vervatte in het gelijknamige boek, waar ze de personages nog bij hun echte namen noemde.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Rafaël

acties