DVD RELEASE

Sobibor (2018)

Niet het eerbetoon dat oorlogsheld Alexander Pechersky verdient, noch de emotionele mokerslag die een Holocaustfilm hoort te zijn.
play

6,0 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Oorlog
  • Rusland
  • Duitsland
  • Litouwen
  • Polen
110 Min Rusland

Alexander Pechersky besloot het onmogelijke te doen: een opstand te organiseren in concentratiekamp Sobibor. Deze film draait om het lot van al die mensen die hieraan deelnamen.

Regie
Konstantin Khabensky
Cast
Christopher Lambert, Konstantin Khabensky, Felice Jankell, Roman Ageyev, Mindaugas Papinigis, Dainius Kazlauskas, Maximilian Dirr, Philippe Reinhardt, Michalina Olszanska, Mariya Kozhevnikova, Wolfgang Cerny, Darius Gumauskas, Kacper Olszewski, Fabian Kociecki, Sergey Godin, Wieslaw Cichy, Mikolaj Krawczyk, Saulius Balandis.
Opbrengst
$ 4.988.176
Release
03.05.2018
Release NL
11.10.2018
Release DVD
01.03.2019

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Konstantin Khabensky | Cast: Konstantin Khabensky (Alexander Pechersky), Christopher Lambert (Karl Frenzel), Mariya Kozhevnikova (Selma), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2018

Alexander Pechersky liet in 1990 op tachtigjarige leeftijd het leven. Dat de Russische verzetsstrijder zo oud heeft mogen worden is een wonder op zich, want gedurende zijn leven heeft de man meer doorstaan dan wat menig persoon na had kunnen vertellen. Van het overleven van tyfus tot strijden in de slag om Moskou, en meerdere verblijven in verschillende concentratiekampen tijdens de oorlog - en later zelfs nog een periode in een goelag tijdens het regime van Stalin. Uiteindelijk zal de man echter vooral herinnerd blijven worden om zijn heldendaad in kamp Sobibór, waar hij op 14 oktober 1943 een opstand leidde, en drieënvijftig Joodse gevangenen naar de vrijheid leidde.

Ondanks zijn heldhaftige daad leefde Pechersky voor het grootste gedeelte van zijn leven een vrij anoniem bestaan. Pas jaren na het verschijnen van zijn biografie, enkele documentaires, en een tv-film (die Rutger Hauer in 1987 een Golden Globe opleverde) begon de campagne voor een meer grootschalige verering van Ruslands nationale oorlogshelden op het witte doek pas recentelijk op stoom te komen. Enkele jaren later is daar met Konstantin Khabensky's Sobibor - tevens de Russische Oscarinzending voor de beste niet-Engelstalige film - het resultaat.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Sobibor

acties