Studio 54

Studio 54 (2018)

Nothing This Fabulous Could Last Forever

Wervelende documentaire over de legendarische club vol beroemde bezoekers, hedonisme en discutabel toelatingsbeleid.
play

7,0 details

  • 98 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Studio 54 was het epicentrum van het hedonisme uit de jaren zeventig. Deze documentaire kijk tnaar de bazen van de tent: Ian Schrager en Steve Rubell, die over de club vertellen.

Regie
Matt Tyrnauer
Cast
Steve Rubell, Ian Schrager.
Release
21.01.2018
Release NL
18.10.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Matt Tyrnauer | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2018

Amper drie jaar hield de fameuze en beruchte Studio 54 in New York het vol. Deze korte periode was genoeg om een onvergetelijke indruk achter te laten bij de uitgaansscene in de Amerikaanse miljoenenstad. Het was een kwestie van zien en gezien worden in het voormalige theater aan 254 West 54th Street. Naast vele geheimen zijn er ook flink wat schandalen verbonden aan de legendarische discotheek.

De roemruchte geschiedenis van de uitgaansgelegenheid wordt uit de doeken gedaan in de wervelende documentaire die simpelweg Studio 54 is gedoopt. Dit voert echter verder dan een onuitputtelijke lijst van beroemdheden die de club met een bezoek vereerden. Als ster telde je eind jaren zeventig simpelweg niet mee als je je gezicht niet in Studio 54 had laten zien. Beroemdheden als Andy Warhol, Michael Jackson, Mick Jagger, Truman Capote en Grace Jones waren er kind aan huis.

videotrailers & clips