Girl (2018)

Het lichaam is de grootste vijand in het verpletterende debuut van Belgisch regisseur Lukas Dhont.
play

7,2 details

  • 109 Min
  • Drama
  • België
  • Nederland
109 Min België

Lara is een vijftienjarig meisje dat geboren wordt in het lichaam van een jongen. Ze droomt ervan ooit ballerina te worden, maar heel makkelijk is dat niet.

Regie
Lukas Dhont
Cast
Els Olaerts, Katelijne Damen, Valentijn Dhaenens, Tijmen Govaerts, Arieh Worthalter, Angelo Tijssens, Oliver Bodart, Alexia Depicker, Nele Hardiman, Victor Polster, Marie-Louise Wilderijckx, Alice de Broqueville, Magali Elali, Chris Thys, Daniel Nicodème.
Release
12.05.2018
Release NL
01.11.2018
Release DVD
19.02.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Lukas Dhont | Cast: Victor Polster (Lara), Arieh Worthaler (Mathias), Oliver Bodart (Milo), Tijmen Govaerts (Lewis) e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2018

Geen tiener weet de puberteit te doorstaan zonder ooit een keer onzeker te zijn geweest over zijn of haar uiterlijk. Niet zo gek, met al die plotselinge metamorfoses die je lichaam opeens begint te vertonen. Van jeugdpuistjes tot haargroei op vreemde plekken of een plotselinge baard in de keel, we hebben het allemaal meegemaakt. Veel kinderen zien die periode met angst tegemoet, maar de vijftienjarige Lara kan niet wachten op de verandering. Haar lichaam is een gevangenis die haar ervan weerhoudt te kunnen zijn wie ze wil zijn.

Lara kreeg bij haar geboorte het lichaam van een jongen mee, maar identificeert zich als vrouw. De Belgische tiener droomt van een carrière als balletdanseres, en is net toegelaten tot een van de meest prestigieuze dansscholen van Brussel. Ondertussen volgt ze een intensieve hormoonbehandeling die haar op weg moet helpen naar de operatie die haar transitie moet voltooien. Een traject vol frustraties, dat het geduld van het hoofdpersonage ernstig op de proef stelt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Girl Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Girl

acties