Ramen Shop (2018)

Doe vast een slabbetje om. En neem een zakdoek mee. Van deze Japans-Singaporese fusie ga je vloeistoffen lekken.
play

6,4 details

  • 89 Min
  • Drama
  • Singapore
  • Japan
  • Frankrijk
89 Min Singapore

Een jonge man is nieuwsgierig naar het verleden van zijn overleden ouders. Hij besluit daarop een voedselreis naar Singapore te ondernemen, waar hij meer ontdekt dan alleen heerlijke maaltijden.

Alt titel
Ramen Teh
Regie
Eric Khoo
Cast
Tsuyoshi Ihara, Takumi Saitô, Seiko Matsuda, Shogen, Jeanette Aw, Tetsuya Bessho, Mark Lee, Beatrice Chien, Mark Lee.
Release
01.02.2018
Release NL
27.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Eric Khoo | Cast: Takumi Saitoh (Masato), Seiko Matsuda (Miki), Tsuyoshi Ihara (Kazuo), Jeanette Aw (Mei Lian), Mark Lee (oom Wee), Beatrice Chien (Mevrouw Lee), Tetsuya Bessho (oom Akio), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2018

Waarom voor de Engelstalige naam Ramen Shop is gekozen is een klein mysterie. De film begint in een Japans eettentje waar vooral ramen op het menu staat, en op het einde zie je het weer even terug. Daartussen speelt alles zich af in Singapore, waar hoofdzakelijk de varkensvleessoep bak kut teh wordt geserveerd. Ook daar staat geen moment een winkel of restaurant centraal, maar juist de liefde voor de kookkunst. Maar vooruit, de titel klinkt wel gezellig.

Na de dood van zijn starre vader gaat de Japanse kookgek Masato naar Singapore. Hij wil van zijn oom leren om bak kut teh te maken, zoals zijn Singaporese moeder Mei Lian die vroeger zo heerlijk kookte. In flashbacks zien we tussendoor hoe vader Kazuo vroeger in Singapore verliefd op haar werd en hoe ze trouwden. Maar er is meer aan de hand; Masato leert dat zijn oma nog leeft. Ook in zijn jonge jaren in Singapore heeft hij haar nooit leren kennen. Hier is een familiemysterie om uit te diepen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ramen Shop

acties