My Foolish Heart (2018)

The last days of the iconic jazz legend

Hoe zagen de laatste dagen van de legendarische jazzheld Chet Baker eruit? In deze trippy biopic komt een theorie voorbij.
play

6,3 details

  • 83 Min
  • Drama
  • Nederland
83 Min Nederland

De laatste dag in het leven van de legendarische jazz trompettist Chet Baker. Hij kwam in 1988 op mysterieuze wijze om het leven in Amsterdam.

Regie
Rolf van Eijk
Cast
Raymond Thiry, Gijs Naber, Arjan Ederveen, Tibo Vandenborre, Horace Cohen, Sam Louwyck, Nick Vorsselman, Paloma Aguilera Valdebenito, Genelva Krind, Ko van den Bosch, Michael Schnörr, Medina Schuurman, Antony Acheampong, Steve Wall, Lynsey Beauchamp, Rob Scholte, Chris Kunneke.
Release
29.09.2018
Release NL
01.11.2018
Release DVD
06.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Rolf van Eijk | Cast: Steve Wall (Chet Baker), Gijs Naber (Rechercheur Lucas), Raymond Thiry (Simon), Paloma Aguilera Valdebenito (Lois), Lynsey Beauchamp (Sarah), Arjan Ederveen (Dr. Feelgood), e.a.| Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2018

De vermaarde jazztrompettist en zanger Chet Baker kende een leven vol drank, drugs en moeilijke relaties. De laatste jaren van zijn getroebleerde leven sleet de in Oklahoma geboren Baker in onze eigen hoofdstad. Ook in Amsterdam waren de verleidingen groot, helemaal voor een beïnvloedbaar iemand die zwaar verslaafd was aan de heroïne. In de lente van 1988 viel Baker, hoogstwaarschijnlijk onder invloed van het één en ander, uit het raam van een hotel vlak bij de Rosse Buurt. Baker werd slechts achtenvijftig jaar oud.

Een nauwelijks op de werkgelijkheid gestoelde poging om de laatste dagen van Baker in Amsterdam te reconstrueren wordt gewaagd in de zweverige biopic My Foolish Heart. Genoemd naar één van Bakers bekendste nummers probeert filmmaker Rolf van Eijk het rommelige leven van de musicus in kaart te brengen. Dit gaat gepaard met een flinke bak nostalgie en romantisering van Bakers gangen op de Amsterdamse Wallen. Op zoek naar drank, drugs en liefde zwalkt hij van de enige steeg naar de andere. In de States wacht een geliefde wanhopig op een teken van leven, maar van Baker kun je moeilijk op aan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

My Foolish Heart

acties