Sam samcat (2018)

Een alleenstaande vader wil zijn dochter vaker zien. Maar dat is in dit drama met donkere humor niet heel eenvoudig.
play

4,7 details

  • 88 Min
  • Drama
  • Bosnië en Herzegovina
  • Kroatië
  • Montenegro
88 Min Bosnië en Herzegovina

Marko is een gescheiden vader die vrijwel nooit alleen is. Maar raakt toch in de put doordat hij zijn dochter maar niet mag zijn. En dus begint hij een rechtszaak om haar terug te krijgen.

Alt titel
All Alone
Regie
Bobo Jelcic
Cast
Miki Manojlovic, Izudin Bajrovic, Goran Navojec, Vanessa Glodjo, Kresimir Mikic, Edon Rizvanolli, Rakan Rushaidat, Ksenija Marinkovic, Niksa Butijer, Ivana Roscic, Vinko Kraljevic, Snjezana Sinovcic, Jadranka Djokic, Gorana Marin, Dejan Djonovic, Marko Markovicic, Jagoda Kralj, Nina Erak-Svrtan, Ivana Krizmanic, Dean Krivacic.
Release
11.08.2018
Release NL
13.12.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Bobo Jelčic | Cast: Rakan Rushaidat (Marko), Predag Manojlovic (Tetak), Snjezana Sinovcic (Tetka), Lea Breyer (Lea), Vanessa Glodjo (Kata), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2018

Als Sam Samscat, zoals All Alone in het Kroatisch heet, begint, vraag je je af waarin je beland bent. Er breekt een kakofonie van geluid uit die pas verdwijnt als de aftiteling begint te lopen. Maar ergens in de chaos die regisseur Bobo Jelčic gemaakt heeft, zit wel een punt en een sterk verhaal. Een drama met een enigszins humoristische ondertoon die soms uitstekend uit de verf komt.

All Alone begint als Marko, een man van ergens in de veertig, een aanvraag indient om meer tijd door te mogen brengen met zijn dochtertje Lea. Hij benadrukt dat zijn band met zijn ex-vrouw goed is, maar niemand die hem daar echt in gelooft. Dat is ook voor de kijker moeilijk te geloven: Marko's ex-vrouw komt nooit in beeld. Ook thuis gaat het niet heel gemakkelijk bij Marko, die sinds zijn scheiding tijdelijk bij zijn oom en tante woont. Die kwebbelen continu, wat alleen maar bijdraagt aan de kakofonie waarmee de film je omringt. Een van de absurdistische subplots is dat hun dochter op het punt staat te trouwen met een man die ze eigenlijk helemaal niet geschikt vinden. Het draagt niet bij aan de rust.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Sam samcat

acties