Geslaagde tragikomedie over een eenzame man die in een Duitse groothandel gaat werken en verliefd wordt.
play

7,1 details

  • 125 Min
  • Drama
  • Duitsland
125 Min Duitsland

Christian gaat aan de slag als vakkenvuller in een supermarkt. Al snel ontdekt hij een heel nieuwe wereld, van lange rijen en wachtende mensen.

Alt titel
In the Aisles
Regie
Thomas Stuber
Cast
Sandra Hüller, Franz Rogowski, Andreas Leupold, Matthias Brenner, Henning Peker, Peter Kurth, Gerdy Zint, Steffen Scheumann, Clemens Meyer, Michael Specht, Ramona Kunze-Libnow, Sascha Nathan.
Release
23.02.2018
Release NL
22.11.2018
Release DVD
26.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Stuber | Cast: Franz Rogowski (Christian), Sandra Hüller (Marion), Peter Kurth (Bruno), Henning Peker (Wolfgang), Ramona Kunze-Libnow (Irina), Matthias Brenner (Jürgen), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2018

Romantisch klinkt het niet: verliefd worden in een Duitse groothandel. Midden tussen de kratten bier en zoetwaren bloeit desondanks een liefde op tussen de nieuwsgierige Marion en de zwijgzame Christian. Wie een flauw, clichématig liefdesverhaal verwacht, komt bedrogen uit. Liebe in den Gängen heeft weliswaar een zoete titel, maar de film laat een bittere nasmaak achter. Een prachtige arthousefilm die langzaam onder je huid kruipt.

Liebe in den Gängen is opgedeeld in drie hoofdstukken, met titels die verwijzen naar de drie hoofdpersonages: Christian, Marion en Bruno. Daarmee geven de makers precies aan waar hun film in de kern om gaat, namelijk het belang van verschillende perspectieven. Hoe deprimerend de Duitse groothandel er ook mag uitzien tijdens de nachtelijke uren, iedereen heeft zo zijn eigen manier om er een positieve draai aan te geven. Bijvoorbeeld door klassieke muziek op te zetten of op geheel eigen wijze een 'verjaardagstaartje' aan te bieden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

In den Gängen

acties