All You Need Is Love
Deze romantische mozaïekfilm in de stijl van Alles is Liefde zit bomvol stereotypes.
play

5,6 details

  • 113 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
113 Min Nederland

Maarten ter Horst, de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij en producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host... Ondertussen bereidt ook de rest van Nederland zich voor op kerstavond en wordt de redactie hoopvol aangeschreven. Lukt het hen om zonder Dr. Love gebroken harten te lijmen en alle geliefden te herenigen?

Regie
Will Koopman
Cast
Fedja van Huêt, Peter Blok, Anniek Pheifer, Annet Malherbe, Bracha van Doesburgh, Frank Lammers, Peter Paul Muller, Diederik Ebbinge, Lies Visschedijk, Waldemar Torenstra, Loes Haverkort, Ilias Addab, Gigi Ravelli, Susan Radder, Britte Lagcher, Hannah van Lunteren, Eva Laurenssen, Yenthe Bos, Yannick Jozefzoon.
Release NL
06.12.2018
Release DVD
19.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Will Koopman | Cast: Fedja van Huêt (Maarten), Anniek Pheifer (Sandra), Bracha van Doesburgh (Olivia), Frank Lammers (Ernst), Yannick Jozefzoon (Romano), Eva Laurenssen (Boukje), Peter Paul Muller (Olav), Waldemar Torenstra (Gerco), Britte Lagcher (Amber), Rop Verheijen (Japie), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2018

Bijzonder eigenlijk, dat nooit iemand eerder op het idee is gekomen om een speelfilm te baseren op het populaire televisieprogramma All You Need is Love. Al ruim vijfentwintig jaar stelt presentator Robert ten Brink alles in het werk om geliefdes (weer) bij elkaar te brengen. Ten overstaan van een joelend en applaudisserend tv-studiopubliek mogen de tortelduifjes elkaar de liefde betuigen of zelfs het ja-woord geven. Dat is soms hartverwarmend, maar vaker ronduit klef. Kortom: sentiment dat uitstekend past bij de sfeer van de kerstdagen.

Maar is een uitgehold format van een tv-programma ook meteen bruikbaar voor een speelfilm? Het antwoord is nee. Afgaande op de hoge kijkcijfers van All You Need is Love beleven veel mensen jaarlijks plezier aan het programma - al dan niet met een glaasje wijn, kaasblokjes en een doos tissues in de aanslag - maar het medium film vraagt nu eenmaal om méér dan alleen een aaneenrijging van romantische momenten. Bijvoorbeeld om personages die zich ontwikkelen en verhaallijnen die onderling sterk met elkaar vervlochten zijn en zo een samenhangend geheel vormen. Alleen een overkoepelend liefdesthema om de boel bij elkaar te houden is niet voldoende.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

All You Need Is Love Nieuwsberichten