6,4 details

  • 105 Min
  • Documentaire
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

Film over het proces tegen Nelson Mandela tussen 1963 en 1964. Maar velen vergeten dat er ook acht anderen waren die het opnamen tegen het Apartheidsregime.

Regie
Nicolas Champeaux
Gilles Porte
Cast
Ahmed Kathrada, Denis Goldberg, Winnie Mandela, Andrew Mlangeni.
Release
14.05.2018
Release NL
06.12.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicolas Champeaux en Gilles Porte | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2018

Het zal bij veel generaties nog vers in het geheugen staan: de beelden van Nelson Mandela die met vrouw Winnie door een uitzinnige menigte loopt. Na ruim vijfendertig gevangenschap was de toen toekomstige president van Zuid-Afrika en anti-apartheidsstrijder een vrij man. Het land stond aan het begin van een omwenteling, al bleek het een lastige taak om de verschillende bevolkingsgroepen en het immer sluimerende racisme in de hand te houden.

Met de documentaire The State Against Mandela and the Others is iets raars aan de hand. Hij blikt terug op het weken durende proces dat er uiteindelijk toe leidde dat Mandela en zijn strijdmakkers achter de tralies belandden. Interessante materie, ware het niet dat er alleen geluidsopnames zijn. Het komt natuurlijk wel vaker voor dat voor een visueel medium als film geen beeld voorhanden is, maar vaak wordt dit dan opgevuld met sfeerbeelden of tekst.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The State Against Mandela and the Others

acties