Second Act
op tv

Second Act (2018)

Her talent was real. Her resume was not.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Second Act is een nieuwe romantische komedie geregisseerd door Peter Segal, de regisseur van Get Smart en Grudge Match.

De film gaat over Maya (Jennifer Lopez), die als assistent-manager bij de lokale supermarkt werkt. Omdat ze verder geen diploma heeft, wordt haar een promotie tot filiaalmanager geweigerd.
Dankzij een vergissing krijgt ze de kans om te solliciteren voor een baan bij een multinational van verzorgingsproducten. Maya krijgt nu de kans om te doen waar ze altijd van droomde. Zo moet ze laten zien dat ze de juiste passie en ervaring heeft voor het werk. Dit blijkt eigenlijk waardevoller te zijn dan een diploma.

Deze film begint met een vermakelijke verhaal, waar het hoofdpersonage met wat leugentjes en een nep cv haar droombaan kan uitvoeren. Zo proberen ze met deze film in te spelen op de vrouwenbeweging, waar vrouwen net zo goed kunnen zijn als mannen en dezelfde rechten verdienen. Het jammere aan deze film is dan dat de film dit probeert te vertellen met een vrouwelijke hoofdrol die via leugens dit succes weet te bereiken.
De film kan op momenten wat onrealistisch overkomen aan bijvoorbeeld de manier waarop het hoofdpersonage haar droombaan weet te bereiken met leugens een nep cv en een nep Facebookpagina. De film kan verder ook wat bekend overkomen. Zo komt het verhaal wat over als een omgekeerde vertelling van de film Uptown Girls.

De komedie uit de film komt ook wat simpel of ouderwets over, waardoor het niet echt aanslaat bij het publiek. Dit kan mogelijk ook deels komen omdat dit script voor een van de twee schrijvers pas zijn eerste filmscript is die hij heeft geschreven.

Het acteerwerk in de film is verder ook niet zo bijzonder. Jennifer Lopez haar personage zou uit een armer gezin moeten komen, maar behalve een wat mindere kleding stijl, ziet haar gezicht er steeds goed opgemaakt uit gedurende de gehele film. De rest van de cast probeert verder wat goed of komisch over te komen, maar door het mindere script en omdat ze Maya haar leugens allemaal geloven komen ze eerder als dom over in de film.