Een fotograaf schiet een veelzeggende foto in Taiwan. Wat gaat schuil achter de foto, diens onderwerp en diens maker?
play

6,6 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Taiwan
  • Kroatië
  • Nederland
100 Min Taiwan

Een fotograaf maakt op de nachtelijke straten van Taipei een foto van een jong meisje. De ste meer hij naar de foto kijkt, begint hij zich meer met het leven van het meisje te identificeren.

Regie
David Verbeek
Cast
Tine Joustra, David Verbeek, Lisa Lu, Klara Mucci, Chen-Hung Chung, Lucia.
Release
27.01.2018
Release NL
03.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: David Verbeek | Cast: Lucia (Xiao Han), Chen-Hung Chung (Hao Hao), David Verbeek (fotograaf), Klara Mucci (Severina), Lisa Lu (oude vrouw), e.a.| Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2018

In het werk van filmmaker, fotograaf en acteur David Verbeek heeft het Verre Oosten altijd een grote rol gespeeld. Veel van zijn films, zoals Shanghai Trance, cyberdrama R U There en Club Zeus spelen zich af in en rondom Azië en dan met name China. Het mystieke van het continent wordt hierbij benadrukt. Je moet haast zelf in China zijn geweest om dit altijd volop te kunnen doorgronden en waarderen. Met Verbeeks nieuwste project, dat zich zowel in Taiwan als Amsterdam afspeelt is dit eveneens het geval.

Een naamloze fotograaf stuit in Taiwan op een mooi, maar tevens veelzeggend plaatje. Hij fotografeert een meisje op een parkeerplaats in Taiwan. Ze speelt met een prachtig versierde verlichte vlieger. De ouders van het meisje, zo vinden we later uit, hebben het niet breed. Hun restaurant loopt maar matig en er is veel ruzie in het gezin. De oplossing voor hun geldproblemen zit in het uitbreiden van de franchise. Het is een plan dat de vrouw des huizes niet ziet zitten. Voor het meisje zelf zijn er ook problemen. Haar beste vriend is van veel rijkere komaf, maar dreigt met zijn ouders mee te moeten verhuizen naar New York omdat zijn vader daar een nieuwe baan heeft. De wereld van het meisje dreigt in te storten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

An Impossibly Small Object

acties