The Hate U Give (2018)

Two worlds, one voice, no going back

Verfilming van de gelijknamige bestseller levert een bij vlagen krachtige aanklacht op tegen racistisch politiegeweld.
play

7,6 details

  • 133 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
133 Min Verenigde Staten

Starr ziet hoe haar beste vriend Khalil door een politieagent doodgeschoten wordt. Daarop moet ze proberen een manier te vinden om met het leven om te gaan en alles een plaats te geven.

Regie
George Tillman Jr.
Cast
Anthony Mackie, Regina Hall, Common, Amandla Stenberg, Sabrina Carpenter, Russell Hornsby, K.J. Apa, Algee Smith, Tony Vaughn, Lamar Johnson, Dominique Fishback, Rayven Symone Ferrell, Issa Rae, Drew Starkey, Rhonda Dents, Kaleigh Rivera, Megan Lawless, TJ Wright.
Release
07.09.2018
Release NL
24.01.2019
Release DVD
22.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: George Tillman Jr. | Cast: Amandla Stenberg (Starr Carter), Regina Hall (Lisa Carter), Russell Hornsby (Maverick 'Mav' Carter), Anthony Mackie (King), Issa Rae (April Ofrah), Common (Carlos), Algee Smith (Khalil), K.J. Apa (Chris), Lamar Johnson (Seven), T.J. Wright (Sekani) e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2019

The Hate U Give vormt de eerste helft van het acroniem 'Thug Life', dat in de jaren negentig groot als tatoeage op de buik van rapper Tupac Shakur prijkte. Voluit staat de afkorting voor 'The Hate U Give Little Infants F*cks Everybody'. Kortom, alle narigheid in de maatschappij waarmee kansarme jongeren op vroege leeftijd mee geconfronteerd worden, zal zich later uitbetalen in alleen maar meer haat. Met het gedachtegoed van de wijlen Californische rapper als hoofdmotief, mag het duidelijk zijn dat het razend succesvolle debuut van schrijfster Angie Thomas een stuk dieper politiek geëngageerd is dan de gemiddelde tienerroman. Ook de verfilming, aangevoerd door een voortreffelijke Amandla Stenberg, weet zo nu en dan zijn vinger aardig dicht op de zere plek te leggen.

In de openingsscène treffen we de zestienjarige Starr Carter aan rondom de keukentafel met ouders en twee broertjes. Maverick, de vader des huizes, heeft zojuist besloten om zijn kinderen bijeen te roepen voor 'het gesprek'. In plaats van de gebruikelijke bloemetjes en de bijtjes blijkt het hier echter om een stuk serieuzere zaak te gaan. Hoe moeten zijn kinderen handelen wanneer ze als zwarte Amerikaan in aanraking komen met de politie? "Handen te allen tijden op het dashboard en zo min mogelijk weerwoord geven, ook als je niets hebt gedaan," zo luidt het devies. Overdreven beschermend misschien, maar de lange lijst van incidenten waarbij ongewapende Afro-Amerikaanse mannen alleen al in de laatste jaren om het leven kwamen door een politiekogel toont aan dat Mavericks zorgen bepaald niet ongegrond zijn.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Hate U Give

acties