Child's Play (2019)

More than a toy... he's your best friend.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Child's Play is een reboot van de gelijknamige film van 1988. Deze reboot is geregisseerd door Lars Klevber, de regisseur van Polaroid.

In de film heeft de jonge moeder Karen Barclay (Aubrey Plaza) een nieuwe moderne Buddi pop genaamd Chucky (stem van Mark Hamill) gekocht voor haar zoon Andy (Gabriel Bateman). Deze technische pop kan helpen in het huishouden en ook dienen als een vriend voor Andy.
Als Andy leert dat zijn Buddi pop anders is vergeleken de andere poppen van de serie besluit hij de pop te gebruiken voor zijn eigen vermaak en wordt er zo goede vrienden mee.
Wanneer Andy later leert dat de mensen waar hij een hekel aan heeft zijn aangevallen door een onbekend iemand begint hij Chucky te verdenken, maar niemand gelooft dat een pop mensen kan aanvallen en zo wordt Andy zelf als verdachte gezien.

De originele Child's Play filmserie en bedenkers zijn naast deze film ook nog bezig met hun films. Ze staan verder los van deze nieuwe film. Ondanks dit hebben ze deze reboot in een modern jasje gestopt, waardoor de film goed inspeelt op de actuele technieken en bijbehorende levensstijl van de mensen. Chucky is in deze film namelijk verbonden met het internet en kan voor de personages doen wat hem gevraagd wordt net zoals dat kan met een Smartphone.
Voor fans van de originele Child's Play serie kan dit even wennen zijn en misschien zelfs als wat minder vermakelijk overkomen. Voor mensen die verder niet zoveel met de Chucky filmserie hebben, kan deze nieuwe film wel vermakelijk overkomen. Deze film is ook meer een duistere komedie in plaats van een echte horrorfilm. Chucky zijn slachtoffers worden op een overdreven bloederige manier gedood door de pop, maar vele van deze acties zijn op een wat komische manier naar voren gebracht.

De Chucky pop is in deze film met robotversies en verder met normalen poppen in de film gebracht. Zo komen de pop en zijn duistere activiteiten realistisch over. Het enige waar ze CGI voor hebben gebruik, is om Chucky zijn gezicht van verschillende emoties te voorzien. Helaas valt hier wel wat meer terug te zien dat dit met CGI gedaan is in de film.

Het acteerwerk wordt goed gedaan in de film. Aubrey Plaza komt goed en realistisch over als een jonge moeder met financieel problemen, die er toch alles aan doet om er voor haar zoon te zijn. Gabriel Bateman doet het ook goed in de film voor een jonge acteur. In deze film weet hij ook goed de hoofdrol neer te zetten. Samen met Aubrey Plaza heeft hij een leuke chemie en komen ze geloofwaardig over als moeder en zoon. Bij deze film is het ook voor het eerst dat Brad Dourif niet de stem van Chucky inspreekt. Gelukkig hebben ze met Mark Hamill een goede vervangende acteur gecast om de Chucky rol op een duister komische manier net te zetten.