Nobody (2021)

Never underestimate a nobody.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Nobody is een nieuwe actie thriller geregisseerd door Ilya Naischuller, de regisseur van Hardcore Henry.

De film gaat over de alledaagse man Hutch Mansell (Bob Odenkirk). Hij is een doordeweekse vader en echtgenoot, die een vredig leven probeert te leiden met zijn gezin. Wanneer door ongevraagde gebeurtenissen zijn vredige gezinsleven op het spel komt te staan, wordt hij gedwongen om terug te keren naar zijn duistere verleden. Zo eindigt hij tegenover een Russische drugsbaron, die het nu op hem en zijn gezin voorzien heeft. Om zijn gezin te beschermen moet hij zijn vuist en wapentechnieken weer onder de knie zien te krijgen.

Nobody is geschreven door de bedenker en schrijver van de John Wick filmserie. Hierdoor komt de films soms over als een kopie van deze films. Het grootste verschil met deze film en de John Wick films is dat het hoofdpersonage hier zijn oude vechttechnieken weer moet zien op te pakken. Zo loopt hij zelf ook schade op in zijn strijd tegen criminelen. Dit maakt de film wat realistischer vergeleken de John Wick films, maar de film verliest dit realisme als Hutch zijn vechtkunsten weer beheerst.
Het probleem van deze film is dat het hoofdpersonage een echte goede rede mist om terug in actie te komen en het op te nemen tegen de criminelen. In gelijke actie films zoals John Wick of Taken had het hoofdpersonage een betere rede om eigenhandig het op te nemen tegen een criminele organisatie.

Regisseur Ilya Naischuller heeft voor deze film alleen de actie film Hardcore Henry geregisseerd. Bij die film koos hij ervoor om alles te filmen vanuit het first person perspectief van het hoofdpersonage. Met Nobody krijgt hij de kans om een actiefilm in beeld te brengen zoals de meeste actiefilms in beeld worden gebracht. Hij doet dit op een goede brute manier, maar op een paar actie scenes na is de actie in de film verder niet zo bijzonder. Dankzij het gelijke script hebben sommige actie momenten wel wat weg van actie momenten uit de John Wick films

Wat het meeste helpt van het goed overbrengen van de actie in de film is de casting van Bob Odenkirk in de hoofdrol van de film. Hij speelt zijn andere film en tv-rollen meeste wat anders dan in deze film, maar zet de rol toch op een goede manier neer. Hij is zelf ook met het idee voor deze film gekomen, nadat hij zelf een inbraak bij zijn eigen huis heeft meegemaakt en het er niet mee eens was hoe de autoriteiten deze zaak hebben afgehandeld. Naast Bob Odenkirk heeft Christopher Lloyd ook een vermakelijke rol als de vader van zijn personage.