Nobody (2021)

Never underestimate a nobody.

Saul Goodman blijkt een verrassend goede John Wick.
play

7,0 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Een doorsnee man beschermt die een vrouw die wordt lastiggevallen door louche figuren. Wanneer hij ervoor zorgt dat een van deze figuren in het ziekenhuis belandt, komt hij erachter dat de persoon in kwestie de broer is van een beruchte drugscrimineel. Laatstgenoemde wil nu hoe dan ook wraak nemen.

Regie
Ilya Naishuller
Cast
Christopher Lloyd, Connie Nielsen, Bob Odenkirk, RZA, Michael Ironside, J.P. Manoux, Aleksei Serebryakov, Colin Salmon, Paul Essiembre, Adam Hurtig, Kristen Harris, Gage Munroe, Stephanie Sy, Billy MacLellan, Humberly González, Araya Mengesha, Edsson Morales, Aleksandr Pal.
Release
18.03.2021
Release NL
10.06.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Ilya Naishuller | Scenario: Derek Kolstad | Cast: Bob Odenkirk (Hutch Mansell), Aleksey Serebryakov (Yulian Kuznetsov), Connie Nielsen (Becca Mansell), Christopher Lloyd (David Mansell), Michael Ironside (Eddie Williams), e.a.| Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2021

In het twee jaar geleden uitgekomen Long Shot speelt Bob Odenkirk een voormalige televisiester die het heeft geschopt tot president van de Verenigde Staten. Maar in plaats van zich verkiesbaar te stellen voor een tweede termijn, besluit hij te gaan voor een hoger ambt: filmster. Hij beschouwt dat als een grote uitdaging aangezien er in zijn beleving slechts twee mensen in zijn geslaagd op succesvolle wijze de overgang van televisie naar film te maken. Dit komische tafereel lijkt bijna autobiografisch voor Odenkirk, wiens carrière al een paar keer leek te hebben gepiekt om vervolgens toch weer een nieuw hoogtepunt te vinden. Begonnen als komedieschrijver en doorgegroeid tot gewaardeerd bijrolacteur, wist hij zijn smakelijke verschijning in Breaking Bad uit te bouwen tot een hoofdrol in de zeer gewaardeerde televisieserie Better Call Saul. Met Nobody lijkt hij zowaar de status van filmster te hebben bereikt.

Odenkirks hoofdrol in Nobody is vooral opvallend omdat dit een actiefilm betreft die nauwelijks zijn komische talenten aanboort. Nou was het ooit ook opvallend dat Nicolas Cage en Matt Damon werden gecast voor actiefilms, maar zij waren destijds net de dertig gepasseerd terwijl Odenkirk alweer tegen de zestig loopt en niet per se oogt als iemand die gevaarlijk uit de hoek kan komen. Toch blijkt dat juist precies waarom het werkt. Hij is volkomen overtuigend als de uitgebluste familieman Hutch, wiens leven bijzonder weinig spanning bevat. Maar dan wordt op een nacht bij hem ingebroken en ziet hij kans een van de inbrekers te overmeesteren. Eenieder die vertrouwd is met dit type film, kan de rest met zijn ogen dicht uittekenen: Hutch slaat van zich af en krijgt de smaak te pakken, waarna hij als vechtersbaas 'het tuig' te lijf gaat en zijn zelfrespect terugwint.

alle artikelen (10)

Nobody Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Nobody

acties