Intrigerende film bewijst zichzelf geen dienst door enigszins te ontsporen.
play

6,9 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Een lerares op een basisschool in New York raakt geobsedeerd met een van haar leerlingen, van wie ze denkt dat het een genie in wording is.

Regie
Sara Colangelo
Cast
Maggie Gyllenhaal, Gael García Bernal, Rosa Salazar, Michael Chernus, Anna Baryshnikov, Ajay Naidu, Daisy Tahan, Samrat Chakrabarti, Ato Blankson-Wood, Haley Murphy, Parker Sevak, Stefaniya Makarova, McManus Woodend, Aamira Martinez, Douglas Taurel, Clark Carmichael, Sam Jules, Libya Pugh, Carson Grant.
Release
19.01.2018
Release NL
15.11.2018
Release DVD
28.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Sara Colangelo | Cast: Maggie Gyllenhaal (Lisa Spinelli), Gael García Bernal (Simon), Parker Sevak (Jimmy Roy), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2018

Krijgen kunst en creativiteit nog wel de kans in onze moderne, materialistische maatschappij? Wat als je door eigen ervaringen het gevoel hebt dat er voor bijvoorbeeld poëzie geen ruimte meer is in onze westerse samenleving, en de kans krijgt om iets kostbaars te koesteren? The Kindergarten Teacher, een Amerikaanse remake van de gelijknamige Israëlische film uit 2014 (oorspronkelijke titel: Hagagenet) reflecteert op deze vragen. De film voert het concept echter zo ver door, dat de geloofwaardigheid uiteindelijk ver te zoeken is.

Tot die tijd is The Kindergarten Teacher een interessante film met een sterke Maggie Gyllenhaal in de titelrol als lerares Lisa Spinelli die les geeft op een kleuterschool in Staten Island. Haar leven is niet geworden wat ze ervan verwacht had. De passie is grotendeels uit haar huwelijk verdwenen en eigenlijk is ze teleurgesteld in haar kinderen, twee tieners zonder enige interesse in kunst, poëzie of überhaupt een boek lezen. Ze houdt van poëzie en taal, en volgt daarom een cursus poëzie om zelf iets te kunnen creëren. Zonder veel succes.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Kindergarten Teacher

acties