Touch Me Not (2018)

Mislukt experiment om zoektocht naar intimiteit tot kunst te verheffen leverde zowaar een Gouden Beer op.
play

5,9 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Roemenië
  • Duitsland
  • Tsjechië
  • Bulgarije
  • Frankrijk
123 Min Roemenië

Een filmmaker en haar personages vertrekken samen op een emotionele reis voor een project rond intimiteit. De grens tussen realiteit en fictie vervaagt daardoor al snel. Een emotionele kijk op de levens van Laura, Tómas en Christian.

Regie
Adina Pintilie
Cast
Tómas Lemarquis, Laura Benson, Grit Uhlemann, Adina Pintilie, Christian Bayerlein, Georgi Naldzhiev, Jette Blümler, Rainer Steffen, Hermann Mueller, FDAEJI, Hanna Hofmann, Seani Love, Dirk Lange, George Chiper, Annett Sawallisch, Irmena Chichikova, Michael Braun.
Release
22.02.2018
Release NL
22.11.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Adina Pintilie | Cast: Laura Benson (Laura), Tómas Lemarquis (Tómas), Christian Bayerlein (Christian), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2018

Films die verguld worden met een prestigieuze prijs zijn niet per se geschikt voor het grotere publiek. Enkele weken geleden haalde John Bailey, bestuursvoorzitter van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, dat min of meer als mogelijke verklaring aan voor de alsmaar dalende kijkcijfers van de jaarlijkse Oscaruitreiking. De Roemeense dramafilm Touch Me Not van regisseuse Adina Pintilie is ook zo'n typische prent die waarschijnlijk ver van het doorsnee filmpubliek verwijderd zal staan. Pintilie kiest voor een gewaagde hybride mengvorm om haar verkenningstochten naar intimiteit te vertellen. Het resultaat is niets meer dan een mislukt experiment.

In de openingsminuten van Touch Me Not zien we het rendez-vous tussen een Engelse vrouw en de door haar bestelde gigolo. Hij doucht in haar badkamer en masturbeert op haar bed. Ze betaalt hem, maar verder dan snuiven aan de lakens waar hij zojuist zijn daad op heeft verricht komt ze niet. Ze heeft een intimiteitsprobleem en is terughoudend met lichamelijk contact. Er komen daarna nog meer kleurrijke en bijzondere types over de vloer, zoals een oude travestiet en een BDSM-liefhebber. In Touch Me Not wordt een drietal diverse mensenlichamen letterlijk en figuurlijk blootgesteld aan een therapeutische zoektocht naar intimiteit en seksuele verrijking.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Touch Me Not

acties