Instant Family (2018)

Just add chaos laughter awkwardness mistakes love.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Instant Family is een nieuwe drama komedie geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Sean Anders, regisseur van de Daddy´s Home films en Horrible Bosses 2.

In de film gaat het echtpaar Pete (Mark Wahlberg) en Ellie Wagner (Rose Byrne) opzoek naar een manier om de leegte in hun huwelijk te vullen. Zo komen ze bij een pleeggezin centrum waar begeleidster Karen (Octavia Spencer) ze samen met andere koppels naar een kermis brengt. Hier krijgen de koppels de kans om alle pleegkinderen te observeren om uit te zien welke ze het meest geschikt lijkt om pleegouders van te worden. Op de kermis ontmoet het stel de rebelse tiener Lizzy (Isabela Moner). Het stel leert dat ze in het pleeggezin centrum zit, omdat haar moeder een drugsverslaafde is die momenteel in de gevangenis zit. Pete en Ellie nemen de uitdaging aan en nemen Lizzy in huis, maar de twee leren dat Lizzy alleen mee kan gaan als ze haar jongere broertje en zusje ook in huis nemen. De twee gaan na overleg akkoord met de deal en zitten nu thuis met drie pleegkinderen. Pete en Ellie leren zo dat het hebben van een gezin vele moeilijke situaties met zich mee brengt, maar ze leren later ook over de positieve kanten van het hebben van een gezin.

Regisseur Sean Anders heeft deze film geïnspireerd op echte gebeurtenissen die hij zelf heeft meegemaakt. Hij heeft samen met zijn vrouw namelijk zelf ook echt kinderen geadopteerd en de ervaringen die hij met deze kinderen heeft meegemaakt in zijn leven in deze film verwerkt.

Deze film laat zo goed zien wat de positieve maar ook wat de negatieve kanten kunnen zijn van het hebben van een gezin of het nemen van kinderen. Dit doet de film met een goede mix van komedie en drama aspecten. Deze film kan zo ook leerzaam over komen voor mensen die er zelf aan denken om kinderen te nemen of te adopteren.

Helaas is het komedie aspect soms wel wat te groot aanwezig in de film, waardoor het drama aspect van de film soms wat verzwakt wordt en zo niet echt meer aanslaat bij de kijkers. De komedie aspecten zijn soms ook wat voorspelbaar en dan vooral als je bekend bent met situaties uit komediefilms.

Het acteerwerk wordt goed gedaan door de cast. Mark Wahlberg en Rose Byrne hebben samen een goede en leuke chemie in de film. Ze komen realistisch over als een echtpaar die kinderen proberen te adopteren. De jonge acteurs die de pleegkinderen spelen zetten ook goed acteerwerk neer. Dit is voor Gustavo Quiroz en Julianna Gamiz, die de twee jonge pleegkinderen spelen ook een van hun eerst filmrollen. Isabela Moner had in Transformers: The Last Knight door het slechte script en in Sicario: Day of the Soldado door het rommelige script niet de kan om haar acteervaardigheden te laten zien. In deze film krijgt ze beter de kans om haar acteervaardigheden naar voren te brengen. In deze film speelt ze ook echt een tiener in plaats van een kind. De drie pleegkinderen komen samen ook realistisch over als echte broer en zussen.
Helaas heeft deze film een te grote cast met te veel bijrollen, die allemaal een eigen komedie aspect in de film naar voren brengen. Hierdoor kan de film als wat te vol of te rommelig overkomen. De leukste bijrollen worden gespeeld door Octavia Spencer en Margo Martindale, die de moeder van Mark Wahlberg´s personage speelt.