Het Hut Syndicaat
Een fascinerend en melancholisch inkijkje in de wereld van de polderjacht. Niet geschikt voor dierenliefhebbers.
play

5,0 details

  • 86 Min
  • Documentaire
  • Nederland
86 Min Nederland

Elk jaar weer neemt gastronoom Ronald Tummermans een groep mannen en een vrouw mee om te jagen op klein wild. Samen noemen ze zich het Hut Syndicaat.

Regie
Diego Gutierrez
Cast
Ronald Timmermans.
Release
25.10.2018
Release NL
25.10.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Diego Gutiérrez | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2018

Een waarschuwing vooraf is op z'n plaats: wie niet wil zien hoe een bloedende haas tot twee keer aan toe een nekslag krijgt voordat ie sterft, doet er beter aan om Het Hut Syndicaat links te laten liggen. Paradoxaal genoeg zou deze passage ook als een aanbeveling kunnen gelden om de documentaire juist wél te bekijken. Het gaat hier namelijk om een incident; achter de ogenschijnlijke gruweldaad van het jagen schuilt een enorm respect en ontzag voor de natuur.

'Er is zeven kilo ansjovis nodig om één kilo zalm te produceren', zegt een van de jagers. 'Eet dan de ansjovis!' Een waarheid als een koe. De mannen van het jachtsyndicaat spreken zich luid en duidelijk uit over de wreedheden die worden begaan in de hedendaagse voedselindustrie. Overconsumptie roept bij hen walging op; de heren schieten zelf alleen de hoeveelheid dieren af die zij nodig achten voor een smakelijk avondmaal.

videotrailers & clips