The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Conjuring: The Devil Made Me Do It is de derde Conjuring film en de achtste film in de Conjuring filmuniversum. De film is geregisseerd door Michael Chaves, de regisseur van de Conjuring spin-off film The Curse of la Llorona.

In de film hebben Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga) net de jonge David Glatzel (Julian Hilliard) van een demon kunnen verlossen. Wat ze alleen niet weten is dat de demon is overgesprongen naar de vriend van David zijn zus Arne (Ruairi O’Connor). De bezetten Arne pleegt zo een moord, waarvoor hij in de rechtbank eindigt. De Warrens moeten nu met genoeg bewijs zien te komen om de rechtbank ervan te overtuigen dat Arne onschuldig is en een demon verantwoordelijk is voor zijn acties. Als hun dit niet lukt eindigt Arne onterecht in de gevangenis.

Deze Conjuring film is weer gebaseerd op een echt verhaal en dan wel het verhaal waar iemand voor het eerst in de geschiedenis een duivelse demon de schuld gaf van zijn duistere misdaden.

James Wan de regisseur van de eerste twee Conjuring films trekt zich bij deze film terug als schrijver en producent, wat helaas wel terug valt te zien aan de mindere kwaliteit van de film. Samen met James Wan heeft regisseur Michael Chaves ook besloten deze derde Conjuring film niet meer over een exorcisme situatie in een huis te laten gaan. Zo verliest de film grotendeels wel zijn horror aspect en verandert meer in een detective thriller waar de Warrens naar bewijzen zoeken, om Arne zijn onschuld te bewijzen. Door deze wijziging verliest deze film het spanningsniveau en tempo van de eerste twee Conjuring films.

Michael Chaves is sinds het regisseren van La Llorona wel gegroeid als horrorregisseur, maar hij maakt in deze film nog wel veel gebruik van vaak voorspelbare jump scares en andere horror elementen komen wat gekopieerd over. Zo zijn er horror scenes die lijken op scenes uit A Nightmare on Elm Street, The Exorcist en The Shining. Ondanks dat ze deze scenes proberen te verkopen als een hulde aan de horror films waarvan het gekopieerd is, komen deze scenes toch meer over als simpele, voorspelbare kopieën. Hierdoor moet je eerder aan deze films terugdenken. Je krijgt zo ook meer zin om deze klassieke horror films terug te kijken in plaats van doorkijken van deze film. James Wan weet met zijn horror film meer creatiever horror elementen naar voren te brengen. Deze creativiteit mts nog wel bij Michael Chaves.

Het acteerwerk wordt gelukkig wel goed gedaan door Patrick Wilson en Vera Farmiga. In deze film krijgt het personage van Patrick Wilson hartklachten, waardoor ze beide hun personages wat op een andere manier moeten spelen. Naast hun leveren John Nobel las een andere paranormale onderzoeker en Julian Hilliard ook goed acteerwerk in de film. Ruairi O’ Connor en Sarah Catherine Hook leveren ook goed acteerwerk, maar worden meer overschaduwt door de rest van de filmcast.